12 Μαρ 2018
- Δημοσιεύτηκε - 12 Μαρ 2018 - 4:01 μ.μ.

Στην Εισαγγελία η δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ για απάτη επιστροφής χρημάτων από τη ΔΕΗ

H Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ παραπέμπει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τη δικογραφία που σχημάτισε για απόπειρα απάτης και πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου. 
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, άγνωστοι δράστες έστελναν παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λέγοντας στους παραλήπτες ότι πρόκειται δήθεν να λάβουν χρήματα από τη ΔΕΗ ως επιστροφή.
Οι δράστες προέτρεπαν τους πολίτες να καταχωρήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα σε σελίδα προσπελάσιμη μέσω υπερσυνδέσμου, ενώ για να γίνουν πειστικοί και αληθοφανείς στα παραπλανητικά μηνύματά τους χρησιμοποιούσαν το λογότυπο της ΔΕΗ.
Μετά από καταγγελίες πολιτών, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε έρευνα και διαπίστωσε ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είχαν αποσταλεί από εταιρεία - πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου με έδρα στη Γαλλία, ενώ η σελίδα, στην οποία καλούσαν οι δράστες τα υποψήφια θύματα να καταχωρήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα, ανήκει σε εταιρεία με έδρα στη Γεωργία.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ενημερώθηκαν σχετικά οι αρμόδιες Αρχές της Γαλλίας και της Γεωργίας.
loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Στην Εισαγγελία η δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ για απάτη επιστροφής χρημάτων από τη ΔΕΗ Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top