11 Μαρ 2018
- Δημοσιεύτηκε - 11 Μαρ 2018 - 9:25 π.μ.

Ορεστιάδα: Συλλαλητήριο σήμερα για τους δυο Έλληνες Στρατιωτικούς

Συγκέντρωση το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση που επικρατεί στον Έβρο και τη Θράκη για τη σημερινή συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, που συνελήφθησαν από Τούρκους στον Έβρο και συνεχίζουν έκτοτε να κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

(Οι γονείς των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, κατά πάσα πιθανότητα θα δώσουν "το παρών" στο συλλαλητήριο)

Έκτός από τον Έβρο και τη Θράκη, τη συμπαράστασή της εκδηλώνει και η Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το evrosnews.gr, στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες περιοχές της Μακεδονίας και γενικά της Βόρειας Ελλάδας, πολλοί είναι αυτοί που μαθαίνοντας ότι το μεσημέρι της Κυριακής θα υπάρξει το συλλαλητήριο υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να ταξιδέψουν στην Ορεστιάδα.


Παράλληλα, έχουν υπάρξει και ενέργειες για «κλείσιμο» λεωφορείων από συλλόγους και φορείς, προκειμένου να έρθουν οργανωμένα στην Ορεστιάδα και να ενώσουν τις φωνές τους με τις χιλιάδες των Εβριτών, απαιτώντας από την Τουρκία την αποφυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, και από την ελληνική Κυβέρνηση να προβεί σε οποιαδήποτε απαραίτητη ενέργεια για να τεθεί επιτέλους ένα τέλος στην περιπέτειά τους.

Το συλλαλητήριο, είναι προγραμματισμένο για τις 13:30 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των διοργανωτών και το πρόγραμμα:

«10:00 π.μ.: Αναχώρηση ποδηλατών με τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Ορεστιάδας «ΡΗΣΟΣ» και όποιων άλλων επιθυμούν με άλλα μεταφορικά μέσα από την κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας με προορισμό τις Καστανιές.

12:00 μ.μ.: Επιστροφή από τις Καστανιές

13:30 μ.μ.: Έναρξη συγκέντρωσης συλλόγων στην κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας.

Καλούμε όλον τον Εβρίτικο λαό, και όχι μόνο, να δώσει το «παρών» ως ένδειξη συμπαράστασης στους δυο στρατιωτικούς μας και τις οικογένειες τους !!

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/03/2018 στις 10:00 το πρωί ξεκινάμε με ποδηλατοπορεία από την κεντρική πλατεία της πόλης μας με προορισμό το τελωνείο Καστανέων και επιστροφή στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας.

Το κάλεσμα είναι για όλους!! Με ότι μέσο μεταφοράς επιθυμεί ο κάθε ένας!!

Η κίνηση μας αυτή έχει Ειρηνικό Χαρακτήρα και διάθεση συμπαράστασης στα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

Είμαστε υπερήφανοι για την στάση των δυο στρατιωτικών μας και των οικογενειών τους και θέλουμε να τους πούμε ότι Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.

Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι εδώ εμείς οι γείτονες ζούμε ειρηνικά και αρμονικά και τέτοιες ενέργειες με αυτόν τον τρόπο θα έπρεπε να εκλείπουν .

Είμαστε σήμερα εδώ για να βροντοφωνάξουμε την άμεση αποφυλάκιση και τον επαναπατρισμό των παιδιών μας.

Δεν μιλάμε για κλείσιμο συνόρων σε καμία περίπτωση και ούτε πρόκειται να γίνει, δεν πάμε να πυροδοτήσουμε αλλά να συμπαρασταθούμε για το άδικο στα παιδιά μας.

Το ύφος μας έχει χαρακτήρα Ειρηνικό και συμπαράστασης!

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ λοιπόν 11/03/2018 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης μας».
(star.gr)
  • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • loading...
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ορεστιάδα: Συλλαλητήριο σήμερα για τους δυο Έλληνες Στρατιωτικούς Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
    Scroll to Top