8 Μαρ 2018
- Δημοσιεύτηκε - 8 Μαρ 2018 - 4:36 μ.μ.

Ιράν: Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε γυναίκα που έβγαλε την μαντίλα της σε δημόσιο χώρο

Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim του Ιράν ανέφερε, την Τετάρτη, ότι ο εισαγγελέας Abbas Jafari Dolatabadi, καταδίκασε μία γυναίκα σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, επειδή η ίδια έβγαλε τη μαντίλα της στην οδό Enghelab της Τεχεράνης προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τον νόμο που ισχύει στο Ιράν από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979 και επιβάλει στις γυναίκες να καλύπτουν το κεφάλι τους με μαντίλα και το σώμα τους με ένα φαρδύ και μακρύ ρούχο.
Υπενθυμίζουμε ότι, το Φεβρουάριο, η ιρανική αστυνομία συνέλαβε περίπου 30 γυναίκες στην Τεχεράνη επειδή έβγαλαν την μαντίλα τους δημοσίως για να διαμαρτυρηθούν για τον νόμο αυτό.
Ο ζήλος της αστυνομίας ηθών για τον σεβασμό του νόμου αυτού έχει σαφώς μειωθεί τα τελευταία χρόνια και ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός γυναικών στην ιρανική πρωτεύουσα όπως και σε άλλες μεγάλες πόλεις του Ιράν, τον αψηφά και βγάζει δημοσίως τη μαντίλα.
Παρ΄ όλα αυτά, η 2ετής ποινή φυλάκισης θεωρείται υπερβολική, καθώς η συνήθης ποινή σε περιπτώσεις που οι γυναίκες εμφανίζονται, δημόσια, χωρίς την μαντίλα τους, είναι δύο (ή και λιγότερο) μήνες φυλάκισης ή πρόστιμα 25 δολαρίων.
  • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • loading...
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ιράν: Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε γυναίκα που έβγαλε την μαντίλα της σε δημόσιο χώρο Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
    Scroll to Top