28 Μαρ 2018
- Upd - 28 Μαρ 2018 - 7:26 μ.μ.

Ρωσία: Χτύπησαν στο κεφάλι τον επικεφαλής οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ο επικεφαλής της οργάνωσης προστασίας των ανθρωπινών δικαιωμάτων «Μemorial», ο Σιραζουτίν Ντατσίεφ δέχθηκε επίθεση από άγνωστο στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, Μαχατσκαλά.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου τύπου της οργάνωσης, ο άγνωστος κατάφερε ένα ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι του Ντατσίεφ ο οποίος σωριάστηκε. Στη συνέχεια διακομίστηκε στο νευροχειρουργικό τμήμα του κεντρικού νοσοκομείου της πόλης. Οι συνεργάτες του απέδωσαν την επίθεση σε κίνητρα που σχετίζονται με τη δραστηριότητα του Ντατσίεφ στον τομέα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης «Μεμοριάλ» Όλεγκ Ορλόφ στην ρωσική υπηρεσία του BBC, o Ντατσίεφ «πήγαινε στην δουλειά του, είδε ένα αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια, χωρίς να δώσει σημασία. Στη συνέχεια δέχθηκε ένα απρόσμενο χτύπημα στο κεφάλι και έπεσε κάτω. Το χτύπημα ήταν δυνατό, δεν ήταν χτύπημα με μπουνιά. Έπεσε αιμόφυρτος, αλλά δεν έχασε τις αισθήσεις του».
Σύμφωνα με τον ίδιο, μια τυχαία μάρτυρας δήλωσε αργότερα ότι είδε κάποιον να βγαίνει από το αυτοκίνητο, να τρέχει προς τον Ντατσίεφ και να τον χτυπά με κάτι, αλλά δεν μπόρεσε να δει τι ήταν αυτό που κρατούσε. Ο Ντατσίεφ έφτασε στο σπίτι του, ξάπλωσε, ήρθαν οι συνάδελφοί του και στη συνέχεια το ασθενοφόρο το οποίο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο».
Η οργάνωση «Μεμοριάλ» μετά την επίθεση, απευθύνθηκε στις ανακριτικές αρχές της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν, ζητώντας να εντοπίσουν τους δράστες της επίθεσης αυτής που δέχθηκε ο επικεφαλής της οργάνωσης, αλλά και να ερευνήσουν τις απειλές τις οποίες είχε δεχθεί παλαιότερα ο Ντατσίεφ, όπως και την πράξη εμπρησμού αυτοκινήτου της οργάνωσης και να παραπεμφθούν οι υπαίτιοι στην δικαιοσύνη, όπως και να ληφθούν μέτρα προστασίας για τους συνεργάτες της οργάνωση «Memorial».

loading...
  • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Scroll to Top