30 Μαρ 2018
- Upd - 30 Μαρ 2018 - 7:25 π.μ.

Ρήγματα στη κυβέρνηση βλέπει η ΝΔ - Η στρατηγική Μητσοτάκη απέναντι στις τακτικές τύπου «Μαρίνου»


Ρήγματα στο εσωτερικό της κυβέρνησης που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευσή της, βλέπουν τα στελέχη της ΝΔ. Όπως τόνιζε στο Newpost.gr, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, το τελευταίο διάστημα επικρατεί μια παρατεταμένη νευρικότητα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, που αποτυπώνεται σε μια σειρά γεγονότων: από τη μη αξιοποίηση της Συνόδου της Βάρνας, τις δηλώσεις Κατσίκη, το Σκοπιανό, τη Novartis μέχρι και την αποτυχία έγκρισης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής του διορισμού του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, σε όλα τα παραπάνω ζητήματα, οι αντιδράσεις που δημιουργούν πρόβλημα στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι εξωτερικές, αλλά προέρχονται από τα σπλάχνα του κυβερνητικού συνασπισμού: βουλευτές του Πάνου Καμμένου καταφέρονται κατά των βουλευτών του Αλέξη Τσίπρα και το αντίστροφο, ενώ εσχάτως ακόμη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επικρίνουν ή καταψηφίζουν επιλογές του πρωθυπουργού, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό της απόρριψης του Στάθη Μαρίνου για τον ΕΦΚΑ.

Τα στελέχη της οδού Πειραιώς, επισημαίνουν και το προαναγγελθέν φιάσκο της Προκαταρκτικής για την υπόθεση Novartis, στην οποία τα μέλη της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δρομολόγησαν από χθες τη συγγραφή πορίσματος που θα υποστηρίζει ότι ο φάκελος πρέπει να επιστραφεί στην τακτική δικαιοσύνη, καθώς η Βουλή είναι αναρμόδια να ερευνήσει τα δέκα πολιτικά πρόσωπα για τα αδικήματα της δωροδοκίας – δωροληψίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, είναι εμφανές πλέον ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή. «Υπάρχει μια νοητή γραμμή, την οποία όταν την περάσει η εκάστοτε κυβέρνηση, μετά αρχίζει η κατάρρευση. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την έχουν αφήσει ήδη πίσω. Άλλωστε η δεύτερη ευκαιρία είχε δοθεί στον κ. Τσίπρα μετά το πρώτο καταστροφικό εξάμηνο του 2015. Τρίτη δεν πρόκειται να του δώσει ο ελληνικός λαός», σημείωνε χαρακτηριστικά το γαλάζιο στέλεχος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ, στο χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές, θα επιχειρήσει να πείσει τους πολίτες ότι «δεν είναι όλοι το ίδιο». Στο πλαίσιο αυτό και σε αντιδιαστολή με τις περιπτώσεις τύπου Μαρίνου που έχει προωθήσει η κυβέρνηση Τσίπρα τα τρία τελευταία χρόνια, θα μιλήσει σήμερα το μεσημέρι, σε εκδήλωση του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών, όπου θα παρουσιαστεί μια νέα «φουρνιά» προσώπων.

Στόχος του κ. Μητσοτάκη μέσα από αυτή τη διαδικασία, είναι σύμφωνα με τους συνεργάτες του, να κινηθεί ενωτικά και να απευθυνθεί προς όλους τους πολίτες, «ανεξαρτήτως του τι έχουν ψηφίσει στο παρελθόν», επιδιώκοντας «τις μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις» και στην κατάρτιση του γαλάζιου προγράμματος. Οι πολίτες που επιλέγονται από το Μητρώο θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, αλλά και τον κρατικό μηχανισμό.

Όπως διευκρινίζουν πάντως από την οδό Πειραιώς, τα πτυχία και τα προσόντα δεν εξασφαλίζουν κάποια θέση, καθώς υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας και συνεχής παρακολούθηση, ώστε να παίρνουν το πράσινο φως, όχι μόνο οι καλύτεροι, αλλά και οι κατάλληλοι για κάθε πόστο.
newpost.gr

loading...
  • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Scroll to Top