8 Μαρ 2018
- Δημοσιεύτηκε - 8 Μαρ 2018 - 9:00 π.μ.

Καταρράκτης: Ποιοι κινδυνεύουν έως και 6 φορές περισσότερο

Υπολογίζεται ότι περίπου 65 εκατομμύρια άνθρωποι οδηγούνται κάθε χρόνο σε σημαντική απώλεια της όρασης ή τύφλωση εξαιτίας του καταρράκτη.

Οι διαβητικοί είναι δύο φορές πιο πιθανό να αναπτύξουν καταρράκτη σε σχέση με το γενικό πληθυσμό ενώ ο σχετικός κίνδυνος είναι υψηλότερος σε άτομα ηλικίας μεταξύ 45-54 ετών.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα ιατρικά αρχεία από 56.510 διαβητικούς στο Ηνωμένο Βασίλειο ηλικίας 40 ετών και άνω και διαπίστωσαν μια αναλογία 20,4 ανά 1.000 άτομα με καταρράκτη. Το ποσοστό στο γενικό πληθυσμό είναι 10,8 ανά 1.000 άτομα.

diabetes insuline

Οι διαβητικοί ασθενείς ηλικίας 45-49 ετών ήταν 4,6 φορές πιο πιθανό να πάσχουν από καταρράκτη και οι διαβητικοί ηλικίας μεταξύ 50-54 ετών ήταν 5,7 φορές περισσότερο σε σχέση τους υγιείς ομολόγους τους.

Η μελέτη χρησιμοποίησε στοιχεία από την Clinical Practice Research Datalink που καλύπτει περίπου το 7% του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι αντιπροσωπευτικά του συνολικού πληθυσμού όσον αφορά την ηλικία, το φύλο και τη γεωγραφική κατανομή.


Ο Rupert Bourne, καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο Anglia Ruskin, δήλωσε: «Η μελέτη έδειξε ότι ο διαβήτης διπλασιάζει τον κίνδυνο να διαγνωστεί ο ασθενής με καταρράκτη και ότι αυτός ο κίνδυνος είναι 6 φορές υψηλότερος αν ένας διαβητικός έχει μια διαβητική νόσο του αμφιβληστροειδούς που ονομάζεται διαβητική ωοθυλακίτιδα».

Η μελέτη υπογραμμίζει περαιτέρω τη σημασία των διαγνωστικών οφθαλμικών εξετάσεων για την έγκαιρη αναγνώριση και θεραπεία της διαβητικής νόσου των ματιών για την πρόληψη της απώλειας της όρασης.
Πηγή Tromaktiko
  • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • loading...
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Καταρράκτης: Ποιοι κινδυνεύουν έως και 6 φορές περισσότερο Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
    Scroll to Top