31 Μαρ 2018
- Δημοσιεύτηκε - 31 Μαρ 2018 - 6:18 μ.μ.

ΔΝΤ για Κύπρο: Το χρέος παραμένει σε υψηλά επίπεδα – Βοηθάει η ανάπτυξη του 4%

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προβλέπει ανάπτυξη της τάξης του 4% έως 4,2% στην οικονομία της Κύπρου για τα επόμενα δύο χρόνια, όμως επισημαίνει πως το χρέος του ιδιωτικού τομέα παραμένει εξαιρετικά υψηλό.
Οι εκτιμήσεις διατυπώνονται σε ανακοίνωση της ομάδας εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ, που επισκέφθηκε την Κύπρο από τις 19 έως τις 30 Μαρτίου για την καθιερωμένη ετήσια επιθεώρηση της οικονομίας των χωρών μελών του Ταμείου.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η οικονομική ανάπτυξη εξακολουθεί να επιταχύνεται, υποστηριζόμενη από κατασκευαστικές, τουριστικές και επαγγελματικές υπηρεσίες. Η ανεργία μετριάστηκε περαιτέρω, η δημοσιονομική κατάσταση βελτιώθηκε σημαντικά και το δημόσιο χρέος μειώθηκε κάτω από το 100% του ΑΕΠ.
Παράλληλα , οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ εισηγούνται την ανάγκη επανεκκίνησης στοχευμένων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Πέραν από τις θετικές προβλέψεις, επισημαίνεται ότι «η ικανότητα αποπληρωμής του Ταμείου θα μπορούσε να αποδυναμωθεί, εάν δημιουργηθούν σημαντικές ενδεχόμενες υποχρεώσεις από τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών».
Η υπερβολική προσφορά πολυτελών ακινήτων, σημειώνεται, θα δημιουργούσε νέα «φούσκα» ακινήτων και θα αποδυνάμωνε τη δημοσιονομική πειθαρχία με την απόδοση στις πιέσεις και στις δαπάνες.μένει υψηλό το χρέος
loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: ΔΝΤ για Κύπρο: Το χρέος παραμένει σε υψηλά επίπεδα – Βοηθάει η ανάπτυξη του 4% Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top