29 Μαρ 2018
- Δημοσιεύτηκε - 29 Μαρ 2018 - 4:47 μ.μ.

Γ. Στουρνάρας: «Πάνω από 2% ο ρυθμός ανάπτυξης το 2018»

Σε ομιλία του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας παρέθεσε την πρόβλεψη πως η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί φέτος με ρυθμό που ενδεχομένως θα υπερβεί το 2%.
Όπως επισήμανε, οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για την βελτίωση της αξιοπιστίας της χώρας, προκειμένου να κατορθώσει να επιστρέψει στις αγορές κατά τρόπο διατηρήσιμο μετά την ολοκλήρωση του μνημονίου τον Αύγουστο.
O κ. Στουρνάρας επανέλαβε ότι είναι κρίσιμο να αποσαφηνιστούν οι όροι της εποπτείας την οποία θα υφίσταται η χώρα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος καθώς και το κατά πόσο θα υπάρχει προληπτική γραμμή στήριξης. Υπεραμύνθηκε της ανάγκης να υπάρχει προληπτική γραμμή για τη χώρα, καθώς -όπως είπε- μία τέτοια εξέλιξη θα συνέβαλε στην ομαλή χρηματοδότηση των τραπεζών από τις αγορές με δεδομένη την χαμηλή πιστοληπτική διαβάθμιση της χώρας. Ιδιαίτερα μάλιστα στην περίπτωση που οι διεθνείς χρηματοπιστωτικές συνθήκες επιδεινωθούν.
Τέλος, αναφορικά με τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος υποστήριξε ότι θα πρέπει να αρθούν πλήρως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον προσεχή Αύγουστο.
loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Γ. Στουρνάρας: «Πάνω από 2% ο ρυθμός ανάπτυξης το 2018» Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top