• ΡΟΗ

  19 Φεβ 2018
  - Δημοσιεύτηκε - 19 Φεβ 2018 - 8:00 π.μ.

  Η μεγάλη αλλαγή στο ψάξιμο εικόνων στο Google

  Η Google καταργεί το εύχρηστο κουμπί «Προβολή εικόνας» από την μηχανή αναζήτησης εικόνων της από σήμερα.
  Η απόφαση ήρθε ως μέρος μιας συμφωνίας μεταξύ της Google και την Getty Images, ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία φωτογραφιών.
  Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν πως οι εικόνες από τα τεράστια αρχεία της Getty θα αρχίσουν να εμφανίζονται στην μηχανή αναζήτησης φωτογραφιών της Google, αλλά αυτό δεν ήταν το μόνο μέρος της συμφωνίας.
  Το κουμπί «προβολή εικόνας» θα ανακατευθύνει τους χρήστες απευθείας στη διεύθυνση URL της ίδιας της εικόνας. Αυτό προφανώς έφερε ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, γεγονός που οδήγησε την Google να εξαλείψει πλήρως το κουμπί.
  «Για όσους ρωτούν, ναι, αυτές οι αλλαγές προήλθαν εν μέρει εξαιτίας της συμφωνίας με την Getty Images αυτή την εβδομάδα» ανέφερε η Google σε ένα tweet. «Σχεδιάζονται για να επιτυγχάνουν την ισορροπία μεταξύ της εξυπηρέτησης των αναγκών του χρήστη και των ανησυχιών των εκδοτών, κι εμείς εκτιμούμε και τις δύο πλευρές».
  Today we're launching some changes on Google Images to help connect users and useful websites. This will include removing the View Image button. The Visit button remains, so users can see images in the context of the webpages they're on. pic.twitter.com/n76KUj4ioD
  — Google SearchLiaison (@searchliaison) February 15, 2018
  Η Google βέβαια έσπευσε να τονίσει πως, παρά τη σαφή δυσκολία για τους χρήστες, η άλλα δημοφιλής λειτουργία – η αντίστροφη αναζήτηση εικόνων – θα παραμείνει.
  For those asking, yes, these changes came about in part due to our settlement with Getty Images this week (see also https://t.co/a5uFldOcih). They are designed to strike a balance between serving user needs and publisher concerns, both stakeholders we value.
  — Google SearchLiaison (@searchliaison) February 15, 2018
  Η αντίστροφη αναζήτηση εικόνων επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν και να τοποθετούν μία φωτογραφία απευθείας στη γραμμή αναζήτησης των εικόνων της Google και να αναζητούν μηχανές για αντίστοιχες εικόνες στον ιστό.

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Η μεγάλη αλλαγή στο ψάξιμο εικόνων στο Google Rating: 5 Reviewed By: istioforos news

  Scroll to Top