• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    10 Φεβ 2018
    - Δημοσιεύτηκε, 10 Φεβ 2018 - 9:49 μ.μ.

    Κροκ-μεσιέ, γαλλική λιχουδιά

    Στα γαλλικά μπιστρό σερβίρουν το Croque-monsieur με πράσινη σαλάτα. Είναι η απόλυτη γαλλική λιχουδιά που λατρεύει όλος ο πλανήτης.
    Είναι στην πραγματικότητα ένα σάντουιτς με μπεσαμέλ, ζαμπόν και τυρί, το οποίο ψήνεται στο γκριλ ή στο τηγάνι, για λίγα λεπτά, και σερβίρεται ζεστό.
    Υλικά
    • 20 γραμμάρια βούτυρο
    • 1 ποτήρι γάλα
    • 20 γραμμάρια αλεύρι
    • 1 πρέζα αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο
    • 4 φέτες ψωμί (ή περισσότερες)
    • 6 λεπτές φέτες τυρί Emmenthal ή παρόμοιο
    • 100 γραμμάρια τυρί τριμμένο
    • 6 λεπτές φέτες ζαμπόν
    • 1/2 κουταλιά γλυκού μουστάρδα

    Εκτέλεση
    • Ξεκινήστε με την απλούστατη μπεσαμέλ: Σε κατσαρολάκι λυώστε το βούτυρο, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε. Ρίξτε σταδιακά το γάλα και ανακατέψτε απαλά με αυγοδάρτη. Βάλτε τη μουστάρδα. Αφήστε να σιγοβράσει για 5 λεπτά, ανακατεύοντας, να γίνει μπεσαμέλ κάπως πηχτή. Βγάλτε από τη φωτιά, ρίξτε αλάτι, πιπέρι, τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο.
    • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
    • Ανοίξτε τις φέτες ψωμιού -Ρίξτε σε καθεμιά λίγη μπεσαμέλ, μετά μια φέτα ζαμπόν, μια φέτα τυρί
    • Κλείστε το σάντουιτς με άλλες φέτες -Απλώστε την υπόλοιπη μπεσαμέλ πάνω σε κάθε σάντουις, ρίξτε λίγο τριμμένο τυρί, βάλτε στο φούρνο για 10 λεπτά
    • Αφήστε να ροδίσει -Σερβίρεται πολύ ζεστό, με πράσινη σαλάτα κατά προτίμηση
    Χρησιμοποιήστε καλά υλικά και φάτε το croque monsieur σας σαν βασιλιάδες!

    Πιο απλό croque monsieur στο τηγάνι
    • 4 φέτες ψωμί (του τοστ ή κανονικό)
    • 4 φετούλες ζαμπόν
    • 4 φετούλες τυρί
    • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο

    Εκτέλεση
    • Χτίστε τα κροκ-μεσιέ: ψωμί, τυρί, ζαμπόν, τυρί, ψωμί
    • Mπορείτε να βάλετε δύο ειδών τυριά: Emmental και Cheddar
    • Ζεστάνετε το βούτυρο σε τηγάνι
    • Βάλτε το croque monsieur στο τηγάνι να ροδίσει καλά και να πιεί βούτυρο και από τις δύο πλευρές
    • Ψήστε όσα λεπτά χρειαστούν για να ροδίσει καλά και να λυώσει το τυρί
    • Κόψτε το κροκ-μεσιέ σε τρίγωνα και σερβίρετε πολύ ζεστό
    • Είναι τόσο απολαυστικό που πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε!

    Υπάρχει και το croque-madame: είναι ακριβώς το ίδιο, με ένα αυγό μάτι από πάνω. Αριστούργημα.

  • Κάντε like στον istioforo news



    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Κροκ-μεσιέ, γαλλική λιχουδιά Rating: 5 Reviewed By: istioforos news


    Scroll to Top