• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  10 Φεβ 2018
  - Δημοσιεύτηκε, 10 Φεβ 2018 - 11:16 μ.μ.

  Συναγερμός στο Μεξικό λόγω κλοπής ραδιενεργού υλικού που μπορεί να παράξει «βρώμικη βόμβα»

  Οι αρχές του Μεξικό έχουν τεθεί σε συναγερμό, μετά την κλοπή συσκευής που περιέχει ραδιενεργό υλικό. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή «βρώμικης βόμβας».
  Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για έναν πυρηνικό μετρητή που χρησιμοποιείται στη γεωτεχνική μηχανική για τη μέτρηση της πυκνότητας του εδάφους και περιέχει ραδιενεργό υλικό. Η κλοπή σημειώθηκε στην πόλη Λεόν της περιφέρειας Γκουανταλαχάρα από αυτοκίνητο τεχνικής εταιρείας. Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε προειδοποίηση, σύμφωνα με την οποία το υλικό στη συσκευή είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, εάν αφαιρεθεί από το δοχείο του.
  Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται κλοπή ραδιενεργού υλικού στο Μεξικό. Τον Απρίλιο του 2017 ανακοινώθηκε ότι κλάπηκε ακτινογραφικός βιομηχανικός εξοπλισμός με Iridium-192, ένα ραδιενεργό στοιχείο που μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα, ραγδαία επιδείνωση του οργανισμού και θάνατο. Παρόμοιες κλοπές σημειώθηκαν και τον Απρίλιο του 2015 και τον Ιούλιο του 2014.

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Συναγερμός στο Μεξικό λόγω κλοπής ραδιενεργού υλικού που μπορεί να παράξει «βρώμικη βόμβα» Rating: 5 Reviewed By: istioforos news


  Scroll to Top