• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  11 Ιαν 2018
  - Δημοσιεύτηκε, 11 Ιαν 2018 - 8:54 μ.μ.

  «Η στρατηγική υπομονή μας τέλειωσε» λένε οι ΗΠΑ για τη Β.Κορέα και στέλνουν τρία ακόμη stealth B-2 στη νήσο Γκουάμ

  «Η εποχή της στρατηγικής υπομονής τελείωσε». Αυτό ανέφερε σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Fox ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μαίκ Πενς αναφερόμενος στην Βόρεια Κορέα φέρνοντας για ακόμη μια φορά τα ζοφερά σενάρια στο προσκήνιο.
  «Για περίπου δύο δεκαετίες η μια αμερικανική διοίκηση μετά την άλλη επέδειξε ένα συγκεκριμένο επίπεδο υπομονής και διαπραγματεύσεων, τα οποία όμως κατέληξαν στην ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων  οι οποίοι μπορεί να απειλούν τις ΗΠΑ ακόμη και αυτήν την ώρα», δήλωσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος για να προσθέσει:
  «Θα συνεχίσουμε να ασκούμε  τη μέγιστη οικονομική και διπλωματική πίεση στη Βόρεια Κορέα προκειμένου να εγκαταλείψει το βαλλιστικό και πυρηνικό της πρόγραμμα και το οποίο απειλεί τις ΗΠΑ».
  Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ έστειλαν στη νήσο Γκουάμ τρία στρατηγικά βομβαρδιστικά  B-2A από την 509η Πτέρυγα που εδρεύει στην ΑΒ Whiteman. Το ενδιαφέρον είναι ότι στη νήο Γκουάμ βρίσκονται «αρκετά» ακόμη B-1B (πιθανότατα ή 4) διαμορφώνοντας μια ικανή δύναμη στρατηγικής κρούσης.

  Όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση Ειρηνικού τα αεροσκάφη μετέχουν σε βραχεία επιχειρησιακή ανάπτυξη και θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές αποστολές σε «τοπικό και περιφερειακό επίπεδο» διασφαλίζοντας ότι τα πληρώματα των αεροσκαφών θα διατηρήσουν υψηλά επίπεδα ετοιμότητας και επαγγελματισμού.
  Ένα απόστρατος συνταγματάρχης όμως του αμερικανικού Στρατού Ralph Peters μιλώντας στο Fox news περιέγραψε  την «ποιότητα» που θα πρέπει να έχει ένα αμερικανικό κτύπημα στη Βόρεια Κορέα.
  Ο ίδιος ανέφερε ότι η τακτική που μελετά ο Λευκός Οίκος είναι υψηλού ρίσκου και αφορά μια επίθεση στη Βόρεια Κορέα εναντίον των πυρηνικών της βαλλιστικών της εγκαταστάσεων.
  «Αυτό θα ήταν ηλίθιο. Μια πόλη κακή κακή ιδέα και είναι δημιούργημα του  McMaster κάτι που είναι απογοητευτικό. Είμαι σίγουρος ότι ο υπουργός Άμυνας Μάττις δε θα συμφωνήσει με κάτι τέτοιο», είπε για να συνεχίσει:
  «Εάν προσπαθήσεις να κάνεις μια χειρουργική επίθεση στη Βόρεια Κορέα οι Βορειοκορεάτες θα είναι αναγκασμένοι να απαντήσουν και να κλιμακώσουν και μετά θα πρέπει εμείς να δούμε εάν να κλιμακώσουμε από την πλευρά μας.
  Δεν θέλουμε πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα. Εάν όμως το πράγμα φτάσει εκεί και πρέπει να προστατέψουμε τις ζωές Αμερικανών τότε θα πρέπει να επιλέξουμε τη στρατιωτική επιλογή», είπε ο αντισυνταγματάρχης για να προσθέσει:
  «Σε αυτή την περίπτωση αυτό που προέχει είναι να τη κτυπήσουμε τόσο δυνατά που να μην μπορεί να απαντήσει».
  «Πρέπει να το κάνουμε σωστά και  σε μεγάλος εύρος σε σημείο που να μην μπορούν να απαντήσουν, να μην μπορέσουν να εκδηλώσουν επίθεση στο Νότο ή την Ιαπωνία που θα κάνουν στην περίπτωση ενός χειρουργικού πλήγματος».

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: «Η στρατηγική υπομονή μας τέλειωσε» λένε οι ΗΠΑ για τη Β.Κορέα και στέλνουν τρία ακόμη stealth B-2 στη νήσο Γκουάμ Rating: 5 Reviewed By: istioforos news


  Scroll to Top