• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  8 Ιαν 2018
  - Δημοσιεύτηκε, 8 Ιαν 2018 - 12:32 μ.μ.

  Παγώνει προσωρινά το Εφετείο τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη

  Παγώνει προσωρινά το Διοικητικό Εφετείο τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη.

  Δεκτή έγινε από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε η κυβέρνηση κατά της χορήγησης ασύλου σε έναν από τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς.

  Όπως αναφέρεται στην απόφαση το αίτημα της Κυβέρνησης γίνεται δεκτό για λόγους δημοσίου συμφέροντος αλλα και για το συμφέρον του ίδιου του αξιωματικού.

  Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Δεκεμβρίου 2017 η 3η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου είχε εκδώσει απόφαση με την οποία παρέχεται άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό. Η επιτροπή έκρινε ότι σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, τις διεθνείς συμβάσεις, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και άλλους διεθνείς οργανισμούς, η κατάσταση στην Άγκυρα είναι απαράδεκτη στο επίπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

  Παράλληλα, η απόφαση της Επιτροπής ανέφερε ότι ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου δεν αποδεικνύεται από κανένα στοιχείο ότι είχε συμμετοχή στο πραξικόπημα, αλλά αντίθετα η Τουρκία τον εκζητεί για «πολιτικά εγκλήματα» και για τους λόγους αυτούς δεν μπορεί να εκδοθεί στη γείτονα χώρα, πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς δεν θα «έχει μια δίκαιη δίκη».

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Παγώνει προσωρινά το Εφετείο τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews


  Scroll to Top