• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  14 Ιαν 2018
  - Δημοσιεύτηκε, 14 Ιαν 2018 - 2:05 μ.μ.

  Γεννηματά: Η νέα εποχή περνά μέσα από την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

  «Εμείς έχουμε στο κέντρο της πολιτικής μας τον άνθρωπο. Θέλουμε ανάπτυξη για όλους, ισχυρή μεσαία τάξη,  και πραγματική αλληλεγγύη για τους αδύναμους» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και προσέθεσε:
  «Πιστεύουμε ότι η νέα εποχή για την χώρα περνά μέσα από την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και των πολιτικών που οδηγούν στην συντηρητική οπισθοδρόμηση και την παλινόρθωση της Δεξιάς».
  «Δουλεύουμε για  την Ελλάδα  της αυτοπεποίθησης, της αισιοδοξίας, της δημιουργίας, της πραγματικής ελπίδας για τους πολίτες. Για όλα όσα  ιστορικά η προοδευτική παράταξή πρόσφερε στις Ελληνίδες και στους Έλληνες» συνέχισε και ξεκαθάρισε πως «το Κίνημα Αλλαγής ούτε καθοδηγείται ούτε πολύ περισσότερο χειραγωγείται με οποιασδήποτε μορφής επιθέσεις. Είτε πρόκειται για  επιθέσεις δήθεν φιλίας είτε για  επιθέσεις συκοφαντίας».
  Στο πλαίσιο αυτό, έθεσε τις προτεραιότητες:
  Πρώτον, Κίνημα Αλλαγής με αναγεννημένη πολιτική δομή και οργάνωση, με ριζική αλλαγή στις κατεστημένες λογικές, των μηχανισμών, της ίντριγκας, των αρχηγίσκων,  με νέα αντίληψη στην σχέση του με τους πολίτες.
  Δεύτερον, παράταξη σύγχρονη, απαλλαγμένη από κάθε παθογένεια του παρελθόντος.
  Τρίτον, με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών θα καινοτομήσουμε θεσμοθετώντας πρώτοι εμείς το ψηφιακό κόμμα στη Ελλάδα, με διαδικασίες Ηλεκτρονικής Δημοκρατίας Διαβούλευσης, Διαλόγου, Δημοψηφισμάτων και Ψηφοφοριών στο Κίνημα Αλλαγής.
  Τέταρτον, κάνουμε το Συνέδριό μας υπόθεση όλου του προοδευτικού κόσμου. Δίνουμε την ευκαιρία να συμμετέχουν όλοι και στην εκλογή των Συνέδρων, «ανοίγοντας» και πάλι το Μητρώο.
  «Δημιουργούμε μια μεγάλη Εθνική Κοινωνική Συμμαχία για μια  νέα εθνική αυτοπεποίθηση που θα οδηγήσει  στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Για να γυρίσει η Ελπίδα και η Αξιοπρέπεια στη ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων» τόνισε η κυρία Γεννηματά.
  Σημεία ομιλίας της Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στην συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΟΕΣ):
  1. ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ
  Η οργάνωση της πρόσφατης επίσκεψης Ερντογάν από την Κυβέρνηση, υπήρξε ένα μεγάλο φιάσκο που έβλαψε τα εθνικά συμφέροντα.
  Και το χειρότερο η Κυβέρνηση που εξαπάτησε κατ’ εξακολούθηση τον ελληνικό λαό δείχνει μοναδική συνέπεια να εκπληρώσει τις κρυφές δεσμεύσεις που  φαίνεται ότι ανέλαβε έναντι του κ. Ερντογάν και μάλιστα χωρίς κανένα ορατό αντάλλαγμα.
  2. ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
  Στο θέμα των Σκοπίων μετά το αδιέξοδο και με τους άστοχους χειρισμούς της ΝΔ, η παράταξή μας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος αυτού.
  Το 1995 με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου προχωρήσαμε στη σύναψη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας με τη γειτονική χώρα για την προώθηση φιλικών σχέσεων, μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ανάπτυξης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων.
  Στην περίοδο 2001-2002 με κυβέρνηση του Κ. Σημίτη κάναμε μια συντονισμένη προσπάθεια για την επίλυση του ζητήματος στη βάση σύνθετης ονομασίας για κάθε χρήση (ergaomnes).
  Σήμερα η διγλωσσία των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, η έλλειψη κάθε ουσιαστικής ενημέρωσης για τις συνομιλίες και η πατριδοκάπηλη στάση του κ. Καμμένου και των ΑΝΕΛ, υπονομεύει ευθέως την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα της διαπραγμάτευσης.
  Από την άλλη η Νέα Δημοκρατία δέσμια των δικών της αντιφάσεων δίνει μάχες οπισθοφυλακών.
  Καταγγέλλουμε  τα μικροκομματικά παιχνίδια και όλο το ανούσιο blamegame μεταξύ Κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης γύρω από το θέμα , όπου αντιδικούν με στόχο να ακούγονται ευχάριστα στο εσωτερικό ακροατήριο του ενός ή του άλλου άκρου.
  Το Κίνημα Αλλαγής στέκεται υπεύθυνα και  σταθερά στο πλαίσιο των διαμορφωμένων θέσεων της χώρας  για σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό,  για όλες τις χρήσεις η οποία θα συνοδεύεται από ρητές δεσμεύσεις αποτροπής ενεργειών αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης του πνεύματος και της ουσίας των όσων θα συμφωνηθούν.
  Θα τοποθετηθούμε με αυτά τα κριτήρια όταν η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΣΗΜΑ καταθέσει το προϊόν της διαπραγμάτευσης της στο τραπέζι.
  Δεν θα γίνουμε μέρος της θεατρικής παράστασης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και άλλων αυτόκλητων κομπάρσων.
  3. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
  Οι δηλώσεις Νταισελμπλουμ είναι αποκαλυπτικές. Με Πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και Υπουργό Οικονομικών τον κ. Τσακαλώτο, « σχεδόν τα πάντα έγιναν πιο εύκολα» για την εφαρμογή των συντηρητικών πολιτικών λιτότητας.
  Τα έδωσαν όλα.
  Η δήθεν καθαρή  έξοδος από τα μνημόνια  είναι το νέο παραμύθι του κ. Τσίπρα.
  Ο κ. Τσίπρας έχει ήδη «φροντίσει» να περάσει τη θηλιά στο λαιμό της χώρας και του λαού.  Με την έξοδο από το 3ο -δικό του- Μνημόνιο, έχουμε  είσοδο στο 4ο άτυπο Μνημόνιο που έχει ήδη συμφωνήσει  και προκαταβολικά νομοθετήσει
  4.ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
  Κάνουμε το Συνέδριό μας υπόθεση όλου του προοδευτικού κόσμου.
  Συνέδριο Αναγέννησης της Κεντροαριστεράς.

  Συνέδριο σταθμός για ένα ισχυρό  ρεύμα πλειοψηφίας.
  Στο Συνέδριο μας:
  • Θα διατυπώσουμε μια συγκεκριμένη , σύγχρονη και συνάμα προοδευτική και λαϊκή προγραμματική πρόταση, που θα δώσει ελπίδα και προοπτική στους πολίτες, που θα χτυπήσει αποτελεσματικά τις ανισότητες.Εμείς έχουμε στο κέντρο της πολιτικής μας τον άνθρωπο. Θέλουμε ανάπτυξη με ισχυρή μεσαία τάξη,  και πραγματική αλληλεγγύη για τους αδύναμους.
  • Θα διαμορφώσουμε ένα  νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς απαλλαγμένο από τις κατεστημένες λογικές, των μηχανισμών, της ίντριγκας, των αρχηγίσκων,  με νέα αντίληψη στην σχέση του με τους πολίτες. Με συλλογικές λειτουργίες ενιαίο και ισχυρό πολιτικό κέντρο στην πολιτική διεύθυνση, αλλά και με μεγάλες αρμοδιότητες στις περιφερειακές οργανώσεις. Με ανοιχτές τις πόρτες στους πολίτες, με σεβασμό σε όλες τις απόψεις, με δημοκρατικές διαδικασίες, με αυτόνομη λειτουργία από το κράτος με ουσιαστική ανανέωση με τους νέους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή. Με ετήσια Προγραμματικά Συνέδρια και Προκριματικές εκλογές για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων μας.  Με αξιοποίηση  των νέων τεχνολογιών θα καινοτομήσουμε κατοχυρώνοντας πρώτοι εμείς το ψηφιακό κόμμα στη Ελλάδα, με διαδικασίες Ηλεκτρονικής Δημοκρατίας Διαβούλευσης, Διαλόγου, Δημοψηφισμάτων και Ψηφοφοριών στο Κίνημα Αλλαγής.
  Δίνουμε την ευκαιρία να συμμετέχουν όλοι και στην εκλογή των Συνέδρων, «ανοίγοντας» και πάλι το Μητρώο, καλώντας όλους τους προοδευτικούς πολίτες και ιδιαίτερα όλους όσους ψήφισαν στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου, να γίνουν μέλη του νέου φορέα.
  Και  μέσα από  διαφανείς διαδικασίες θα εκλέξουν τουλάχιστον το 50%  της σύνθεσης του Συνεδρίου στο οποίο θα συμμετέχουν και εκλεγμένοι από θεσμικούς φορείς της Κοινωνίας, της Αυτοδιοίκησης, της Παραγωγής, των Εργαζομένων, των Επιστημονικών και Επαγγελματικών Επιμελητηρίων αλλά και  εκπρόσωποι των κομμάτων και των Κινήσεων που συγκροτούν το Κίνημα Αλλαγής.
  5.ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ – ΔΙΑΚΡΙΤΟΣ ΡΟΛΟΣ
  Κατοχυρώνουμε την Αυτόνομη πορεία, τον Διακριτό μας ρόλο, τον προοδευτικό λόγο, με σταθερή προσήλωση στις αξίες της προοδευτικής παράταξής μας.
  Με ανοιχτά μέτωπά προς τη συντήρηση και τον λαϊκισμό.
  Αυτό ας το καταλάβουν όλοι , φίλοι και αντίπαλοι αλλά και οι πάσης φύσεως καλοθελητές.
  Το Κίνημα Αλλαγής ούτε καθοδηγείται ούτε πολύ περισσότερο χειραγωγείται με οποιασδήποτε μορφής επιθέσεις. Είτε πρόκειται για  επιθέσεις δήθεν φιλίας είτε για  επιθέσεις συκοφαντίας.
  Να συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι όλα αλλάζουν στην πολιτική μας ζωή, νέοι συσχετισμοί διαμορφώνονται, η παράταξή μας θα καθορίσει τις εξελίξεις.
  Η νέα εποχή για την χώρα περνά μέσα από την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.
  Περνά από την ήττα όλων των πολιτικών που οδηγούν στην συντηρητική οπισθοδρόμηση καθώς και την παλινόρθωση της Δεξιάς.
  Οι προοδευτικοί πολίτες  συνειδητοποιούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε αριστερά και πράττει δεξιά, μοίραζε  ψεύτικες υποσχέσεις χωρίς πρόγραμμα, παραδέχθηκε αυταπάτες για να κρύψει τις απάτες.
  Την ίδια ώρα όλοι αντιλαμβάνονται ότι η  ΝΔ παραμένει μια βαθιά συντηρητική δύναμη, ανίκανη τελικά να αναδείξει ένα αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο έναντι της αλλοπρόσαλλης πολιτικής  του ΣΥΡΙΖΑ. Αμήχανη επειδή με την μετάλλαξη του ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στα χωράφια της, εγκλωβίζεται στην αντίφαση να ζητά την ψήφο των πολιτών, για να εφαρμόσει την ίδια πολιτική, καλύτερα, επειδή αυτό εγγυώνται οι επιδόσεις της στην άσκηση νεοφιλελεύθερων  πολιτικών.

 • Κάντε like στον istioforo news



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Γεννηματά: Η νέα εποχή περνά μέσα από την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ Rating: 5 Reviewed By: istioforos news


  Scroll to Top