• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  4 Ιαν 2018
  - Δημοσιεύτηκε, 4 Ιαν 2018 - 7:31 π.μ.

  Τι θα κάνει ο Κ. Μητσοτάκης με τους νέους οργανισμούς του Δημοσίου

  Σε συγκεκριμένα εκλογικά κοινά θα απευθύνεται πλέον ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας διακριτό το δικό του πολιτικό λόγο με αυτόν του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να συγκρίνουν. Ο ίδιος, όπως σημείωνε στενός συνεργάτης του στο newpost.gr, έχει αποφασίσει να μιλά με γωνίες και να έχει ξεκάθαρη άποψη για μια σειρά ζητημάτων. Ένα από αυτά είναι και το λεγόμενο «κομματικό κράτος».

  «Γονατίζετε κ. Τσίπρα τους Έλληνες στους φόρους, πετσοκόβετε συντάξεις, μειώνετε κοινωνικές δαπάνες και μοιράζετε επιδόματα αφού τα έχετε ήδη υφαρπάξει από τις τσέπες των πολιτών, ενώ παράλληλα χτίζετε το δικό σας κομματικό Κράτος. Και στέλνετε το λογαριασμό στον Έλληνα φορολογούμενο», είχε πει απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης το βράδυ του προϋπολογισμού.

  Όπως καταγγέλλουν από την οδό Πειραιώς, το Μέγαρο Μαξίμου έχει εξελίξει μια βιομηχανία κατασκευής «Γραμματέων», Γενικών, Ειδικών, Αναπληρωτών και Τομεακών. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη ΝΔ, οι γραμματείς από 81 αυξήθηκαν στους 156. Σύμφωνα με τα στελέχη της ΝΔ, όλοι αυτοί οι γραμματείς έρχονται μαζί με τους μετακλητούς υπαλλήλους, την υποστήριξη και το κόστος με όλα αυτά που συνεπάγονται, με αποτέλεσμα ο αριθμός τους να αυξηθεί κατά 30%, δηλαδή 575 περισσότεροι.

  Επίσης, με βάση τα στοιχεία της οδού Πειραιώς, η κυβέρνηση έχει συστήσει νέες θέσεις Προϊσταμένων και αύξησε τις οργανικές θέσεις και στο στενό και στο ευρύτερο Δημόσιο κατά 3.345 με τα καινούργια Προεδρικά Διατάγματα τα οποία δημοσίευσε για τους οργανισμούς των Υπουργείων. Παράλληλα αύξησε τον αριθμό των συμβασιούχων: 13.000 περισσότεροι, σχεδόν 22%. «Και όλοι αυτοί είναι όμηροι των υποσχέσεών σας για μονιμοποίηση, κόντρα στο Σύνταγμα, κόντρα στους νόμους και κόντρα βέβαια και στην οικονομική κατάσταση της χώρας», λένε από τη ΝΔ.

  Το ίδιο έπραξε η κυβέρνηση, σημειώνουν από την αξιωματική αντιπολίτευση και στους κρατικούς φορείς: σύστησε 48 νέους φορείς με πάνω από 100 αμειβόμενες θέσεις Διοικητικών Συμβουλίων. Οι περισσότεροι από αυτοί δεν είναι απαραίτητοι αναφέρουν παραθέτοντας τα εξής παραδείγματα: «Ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης είναι απαραίτητος, όταν υπάρχει ήδη Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης; Η Δημόσια Αρχή Λιμένων, είναι απαραίτητη όταν υπάρχει ήδη η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων; Το Εθνικό Μουσείο Αγροτικού Κινήματος απολύτως απαραίτητο στην κατάσταση της χώρας σήμερα;».

  Υπό τα δεδομένα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει: «Θα μπει τέλος στο κομματικό Κράτος των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Εγώ αυτό το έκτρωμα δεν το νομιμοποιώ. Ούτε πρόκειται να υποσχεθώ σε συμβασιούχους μονιμοποιήσεις για να κερδίσω μερικές δεκάδες χιλιάδες ψήφους. Αρκετά πια με τις χρεοκοπημένες πολιτικές της Μεταπολίτευσης. Αρκετά πια με αυτούς που ενώ επαγγέλλονται το νέο, εκφράζουν την χειρότερη Ελλάδα του χθες. Αν θέλουμε πραγματικά να κάνουμε μια καινούργια αρχή, αυτές τις λογικές πρέπει να τις αφήσουμε οριστικά πίσω μας»
  newpost.gr

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Τι θα κάνει ο Κ. Μητσοτάκης με τους νέους οργανισμούς του Δημοσίου Rating: 5 Reviewed By: istioforos news


  Scroll to Top