• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  8 Ιαν 2018
  - Δημοσιεύτηκε, 8 Ιαν 2018 - 7:32 π.μ.

  «Γενέθλια» με τομεάρχες και περιοδείες για τον Κ. Μητσοτάκη

  Πιο αυστηρή αντιπολίτευση, περισσότερο προγραμματικό λόγο και... δημόσια παρουσία αναμένεται να ζητήσει από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την αυριανή συνεδρίαση των τομεαρχών.

  Υλοποιώντας και την εντολή της βάσης, όπως καταγράφηκε στα αποτελέσματα του ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου για το πρόσφατο Συνέδριο, ο κ. Μητσοτάκης ρίχνει, πλέον, περισσότερο το βάρος του στην παρουσίαση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς βέβαια αυτό να σημάνει την οπισθοχώρηση στους αντιπολιτευτικούς τόνους. Άλλωστε, τα πεδία κριτικής είναι πολλά. Από την οικονομία και τα νέα μέτρα που έρχονται με το πολυνομοσχέδιο μέχρι τις κρυφές διαπραγματεύσεις και τη διπλή θέση των δύο κυβερνητικών εταίρων για τα εθνικά θέματα, με πρώτο το ονοματολογικό των Σκοπίων.

  Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης – γνωρίζοντας ότι οι πολίτες αντιμετωπίζουν με βαθιά δυσπιστία τα πολιτικά κόμματα εν γένει – έχει θέση ως κυρίαρχο στόχο να αποκαταστήσει αφενός την επαφή, αφετέρου δε μία σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Αυτό σηματοδοτείται και από το νέο κύκλο περιοδειών, που ξεκινά την Τετάρτη, αλλά και από – όπως ειπώθηκε – την αλλαγή του μίγματος στον δημόσιο πολιτικό λόγο του κόμματος, με στόχο αυτός να καταστεί πρωταρχικά προγραμματικός και, βέβαια, αρκούντως αντιπολιτευτικός.

  Καθώς την Τετάρτη συμπληρώνονται δύο έτη από τη νίκη του στην εσωκομματική εκλογή του 2016, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα γιορτάσει τα «γενέθλια» αφενός ζητώντας από τους τομεάρχες να εντείνουν τις προσπάθειές τους, αφετέρου ευρισκόμενος ο ίδιος Τετάρτη και Πέμπτη ανάμεσα στους πολίτες, σε Πέλλα και Πιερία.

  Σκόπια
  Στη Ν.Δ. βλέπουν τις διαδικασίες σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων να επιταχύνονται, με πρώτο ορόσημο την πρόσκληση του μεσολαβητή του ΟΗΕ προς τα δύο μέρη στις 19 Ιανουαρίου. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα παραμείνει στην επίσημη γραμμή του μη σχολιασμού, έως ότου υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που στο εσωτερικό της Ν.Δ. ήδη συζητούνται τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και θέλουν την Αθήνα να πιέζει για ένα όνομα που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία στα σλαβικά (Makedonija). Στην Πειραιώς σημειώνουν ότι ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και ότι ενστάσεις υπάρχουν, και μάλιστα πολλές, και στο εσωτερικό της πΓΔΜ ενώ θεωρούν δεδομένο ότι, εφόσον υπάρξει κατάληξη, τότε ο Π. Καμμένος θα ψηφίσει «με τα δύο χέρια».

  Εξ ου και η κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικεντρώνεται, προς το παρόν, στις... κυβιστήσεις Καμμένου αλλά και στην διατύπωση προβληματισμών για τη «μυστική διπλωματία» της κυβέρνησης.

  Ως προς την τελική στάση της Ν.Δ., αυτή προφανώς θα εξαρτηθεί από την πρόταση που θα έρθει στο τραπέζι, με την Πειραιώς να υπενθυμίζει τις δημόσιες αναφορές του Κυρ. Μητσοτάκη στην «εθνική θέση» που δημιουργήθηκε με την γραμμή Καραμανλή, το 2008, στο Βουκουρέστι.

  Πλην όμως στο εσωτερικό της Ν.Δ. ήδη έχουν διαμορφωθεί δύο στρατόπεδα. Το πολυπληθέστερο που, αν και δεν παραγνωρίζει το όποιο πολιτικό κόστος, επιμένει ότι εφόσον ικανοποιούνται μία σειρά προϋποθέσεων το ζήτημα θα πρέπει να λυθεί, και ένα άλλο μικρότερο αλλά ενδεχομένως πιο μαχητικό που επιμένει στο «όχι», ανεξαρτήτως μάλιστα της πρότασης που θα έρθει προς έγκριση.
  Newpost.gr

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: «Γενέθλια» με τομεάρχες και περιοδείες για τον Κ. Μητσοτάκη Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews


  Scroll to Top