• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  2 Ιαν 2018
  - Δημοσιεύτηκε, 2 Ιαν 2018 - 7:00 π.μ.

  Εποχική συναισθηματική διαταραχή: Πού οφείλεται, ποια είναι τα συμπτώματα (γράφημα)

  Η μέρα έχει μικρύνει αισθητά και το κρύο έχει γίνει πλέον τσουχτερό. Αναπόφευκτα, κλεινόμαστε στο σπίτι και η διάθεσή μας δέχεται ένα ισχυρό πλήγμα...
  Είναι λογικό να κατηγορήσουμε την έλλειψη φωτός και την παγωνιά για την πεσμένη μας διάθεση, μήπως όμως πίσω από αυτή τη στεναχώρια κρύβεται η λεγόμενη εποχική συναισθηματική διαταραχή;
  Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο εκδηλώνουν κάθε χειμώνα συμπτώματα της εποχικής συναισθηματικής διαταραχής (Seasonal Affective Disorder - SAD), γνωστή και ως «χειμωνιάτικη κατάθλιψη».

  Από κλινικής πλευράς, η διαταραχή έχει συνδεθεί με την έλλειψη φωτός που επικρατεί τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.
  Το σύνδρομο πλήττει συχνότερα τις γυναίκες, καθώς σε ποσοστό 60-90% τα περιστατικά καταγράφονται στο γυναικείο πληθυσμό.
  Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο τεστ για την αναγνώριση του συνδρόμου. Οι ειδικοί συνήθως μελετούν το ατομικό ιστορικό ώστε να εντοπίσουν εποχικά επεισόδια κατάθλιψης. Η εποχική συναισθηματική διαταραχή έχει συχνά κληρονομικό υπόβαθρο, οπότε ο ειδικός λαμβάνει επίσης υπ’ όψιν το οικογενειακό ιστορικό.
  Στο γράφημα που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε ποια είναι τα βασικά συμπτώματα και άλλα στοιχεία-κλειδιά σχετικά με την εποχική συναισθηματική διαταραχή.
  Το γράφημα δημιουργήθηκε από το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχιατρικής Φροντίδας Yellowbrick που εδρεύει στο Ιλινόι των ΗΠΑ.
  seasonal affective disorder infographic
  Πηγή

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Εποχική συναισθηματική διαταραχή: Πού οφείλεται, ποια είναι τα συμπτώματα (γράφημα) Rating: 5 Reviewed By: istioforos news


  Scroll to Top