• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  3 Ιαν 2018
  - Δημοσιεύτηκε, 3 Ιαν 2018 - 4:25 μ.μ.

  Ν. Αναστασιάδης:«Η Τουρκία επικαλείται τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων.Δικαιολογεί τις παράνομες ενέργειες της»

  Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, σε χθεσινές του δηλώσεις επανέλαβε αυτό που όλοι γνωρίζουν, ότι η Τουρκία διαχρονικά επικαλείται δήθεν τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων, για να δικαιολογήσει τις παράνομες και προκλητικές της ενέργειες έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλώνει ο Κυπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

  Σε σημερινή γραπτή δήλωσή του, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Χριστοδουλίδης κάνει λόγο για «προσπάθεια από πλευράς κάποιων για δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων για προεκλογικούς σκοπούς».

  Όπως προσθέτει «έτσι και στην περίπτωση των παραβάσεων και παραβιάσεων της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, μοναδικός γνώμονας της Άγκυρας είναι η εξυπηρέτηση των δικών της αποκλειστικά συμφερόντων». Η δήλωση του κ. Χριστοδουλίδη συνεχίζει λέγοντας πως «η Κυπριακή Δημοκρατία, όπως εξάλλου αποδεικνύεται και από τα ίδια τα γεγονότα, προβαίνει σε όλες τις ενέργειες για διασφάλιση του συνόλου των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».

  Ο κ. Αναστασιάδης με τη χθεσινή του δήλωση έδωσε την εντύπωση πως η Λευκωσία δεν θεωρεί ως απειλητική τη συμπεριφορά της Τουρκίας όταν αυτή αφορά περιοχές που ελέγχει παρανόμως το ψευδοκράτος. Η δήλωση του κ. Αναστασιάδη προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Ν. Αναστασιάδης:«Η Τουρκία επικαλείται τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων.Δικαιολογεί τις παράνομες ενέργειες της» Rating: 5 Reviewed By: istioforos news

  Scroll to Top