• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  2 Ιαν 2018
  - Δημοσιεύτηκε, 2 Ιαν 2018 - 2:59 μ.μ.

  Νέα κόντρα με τη Δικαιοσύνη

  Επιβεβλημένη την παράταση της προθεσμίας για την δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Μεταρρύθμιση του θεσμού της διαμεσολάβησης» θεωρεί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Σε ανακοίνωσή της η Ένωση υπογραμμίζει ότι «έχει υπάρξει ευθεία παραβίαση των διατάξεων του νόμου» (4048/2012) που ορίζει τις προϋποθέσεις της διαβούλευσης ενός νομοσχεδίου καθώς για το επίμαχο ο συνολικός χρόνος της προσδιορίστηκε στις πέντε ημέρες.
  «Η διαβούλευση ξεκίνησε στις 28-12-2017, θα πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 27-01-2018. Παρά ταύτα ο Υπουργός Δικαιοσύνης επέλεξε μια δραστική σύντμηση του χρόνου διαβούλευσης σε μόλις πέντε ημέρες και μάλιστα εν μέσω της αργίας της Πρωτοχρονιάς, χωρίς ωστόσο να διαλάβει στην έκθεσή του επαρκώς τεκμηριωμένους προς τούτο λόγους…» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση η οποία ζητεί την παράταση της διαβούλευσης μέχρι τις 27-01-2018 «όπως ορίζει ο Νόμος, προκειμένου ο νομικός κόσμος και ειδικότερα το δικαστικό σώμα να έχει εν τοις πράγμασι την δυνατότητα να καταθέσει τις παρατηρήσεις του επί του νομοσχεδίου».
  Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορος Σεβαστίδης και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης, Χαράλαμπος Σεβαστίδης κατηγορούν την κυβέρνηση για «επικίνδυνους θεσμικούς ακροβατισμούς» με αφορμή την Δικαστική Μεσολάβηση.
  Σε άρθρο τους με τίτλο «Ιδιωτικοποιείται η Δικαιοσύνη» αναφέρουν πως η Ένωση επεξεργάστηκε και συνέταξε ειδική πολυσέλιδη και εμπεριστατωμένη μελέτη-πρόταση για το θέμα η οποία, όπως λένε, αγνοήθηκε και στις  28 Δεκεμβρίου δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση πρόταση της «ιδιωτικής διαμεσολάβησης», με καταληκτική ημερομηνία διαβούλευσης την 2α Ιανουαρίου.
  «Ο προσχηματικός χαρακτήρας της διαβούλευσης είναι φανερός και στον πιο δύσπιστο, όταν γίνεται σε περίοδο αργιών και διαρκεί 5 ημέρες», υπογραμμίζουν στο άρθρο τους στο οποίο υποστηρίζουν πως με την πρωτοβουλία της η κυβέρνηση ευνοεί τη λειτουργία «παραδικαστηρίων».
  Παράλληλα, σημειώνουν πως η επιλογή της κυβέρνησης «εδώ και καιρό βρίσκει σύμφωνους το Σ.Ε.Β. την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος καθώς και το ΕΒΕΑ».
  «Είναι απόλυτα βέβαιο ότι πολλαπλά χαμένος από την εισαγωγή των νέων ρυθμίσεων θα είναι ο οικονομικά αδύναμος πολίτης. Οι επιχειρηματίες – μεσολαβητές θα δουν τα κέρδη τους να αυξάνονται αφού παρέχεται νέο προσοδοφόρο πεδίο δραστηριότητας μετά την εκπαίδευση, την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση και τις άλλες δομές του πρώην κοινωνικού κράτους», τονίζουν και καταλήγουν:
  «Η καλλιέργεια εχθρικού κλίματος της Κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη όλο το προηγούμενο διάστημα με διάφορες προφάσεις αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν παρά μια αφορμή για επικίνδυνους θεσμικούς ακροβατισμούς».

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Νέα κόντρα με τη Δικαιοσύνη Rating: 5 Reviewed By: istioforos news


  Scroll to Top