• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  11 Ιαν 2018
  - Δημοσιεύτηκε, 11 Ιαν 2018 - 7:15 μ.μ.

  Νοσ. Ρεθύμνου: Για πρώτη φορά Ογκολογικό Τμήμα - Επαναλειτουργία και του Νευρολογικού

  Επαναλειτούργησε το Νευρολογικό Τμήμα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, μετά την πρόσληψη Επιμελήτριας Β' Νευρολόγου, ενώ άμεσα και για πρώτη φορά στο νοσοκομείο θα λειτουργήσει Ογκολογικό Τμήμα.
  Επίσης, ορκίστηκε νέος παιδίατρος που αναλαμβάνει υπηρεσία ενισχύοντας την παιδιατρική κλινική. Ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Φραγκιαδάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Για πρώτη φορά το νοσοκομείο μας αποκτάει ογκολόγο δεδομένου ότι υπογράφτηκε η σχετική υπουργική απόφαση και ως εκ τούτου θα υπάρχει η δυνατότητα όλα τα ογκολογικά περιστατικά να εξυπηρετούνται από το νοσοκομείο Ρεθύμνου και οι ασθενείς να μην αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Ηράκλειο ή στα Χανιά».
  Εξάλλου, υπεγράφησαν υπουργικές αποφάσεις για μία θέση καρδιολόγου και μία θέση ψυχιάτρου που θα ενισχύσουν με την παρουσία τους τις λειτουργίες των αντίστοιχων τμημάτων.
  Σύμφωνα με τον κ. Φραγκιαδάκη, η προσπάθεια του υπουργείου για την πλήρωση θέσεων αναγκαίων για τη ποιοτική και ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου είναι συνεχής και άμεση, με αποτέλεσμα το νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού να έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας έχοντας αυξήσει τον αριθμό εξυπηρετούμενων πολιτών κατά 10% σε σχέση με το 2016 ενώ αξιοσημείωτη είναι και η εξυπηρέτηση ασθενών από τους όμορους νομούς.

  Να θυμίσουμε, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός που επισκέφθηκε στις 3 Ιανουαρίου το νοσηλευτήριο, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση ενός 1.060.000 ευρώ για την κάλυψη αναγκών αναβάθμισης των κτηριακών υποδομών του νοσοκομείου στο Ρέθυμνο καθώς και του εξοπλισμού του. «Θεωρώ πως το νοσοκομείο δεν έχει λύσει τα προβλήματά του, όμως η στελέχωση ιατρικού προσωπικού πλησιάζει σε κάλυψη το σύνολο των οργανικών θέσεων του νοσοκομείου, ενώ στο νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχει κάλυψη του 77% των αναγκών του νοσοκομείου, επεσήμανε ο υπουργός, προσθέτοντας ακόμη πως «Άμεσα, ξεκινάει η συντονισμένη προσπάθεια, ώστε σε βάθος χρόνου να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου και με μόνιμο τρόπο σε μη ιατρικό προσωπικό, σε όλες τις ειδικότητες που είναι αναγκαίες για τη λειτουργία του ιδρύματος, σε συνάρτηση με τις κτηριακές αναβαθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού».
  Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
  Πηγή

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Νοσ. Ρεθύμνου: Για πρώτη φορά Ογκολογικό Τμήμα - Επαναλειτουργία και του Νευρολογικού Rating: 5 Reviewed By: istioforos news


  Scroll to Top