• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  1 Ιαν 2018
  - Δημοσιεύτηκε, 1 Ιαν 2018 - 12:23 π.μ.

  Αιγύπτιος πρεσβευτής: «Στην Ελλάδα νιώθω σαν το σπίτι μου»

  Ολόκαρδες ευχές για το 2018, προς όλους τους, όπου γης, Αιγυπτιώτες, αποστέλλει ο Αιγύπτιος πρεσβευτής στην Αθήνα, Φαρίντ Μονίμπ, μιλώντας προς την επίσημη έκδοση της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος».
  Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα αυτό που δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην ελληνική πρωτεύουσα, μιλώντας και κάποιες λίγες ελληνικές λέξεις, ότι «αισθάνεται ως Αιγύπτιος Έλληνας».
  Ο ίδιος μιλάει για την ελληνική φιλοξενία, λέει πως νιώθει στην Ελλάδα σαν στο σπίτι του, ενώ αποστέλλει τις θερμότερες ευχές του τόσο στους Αιγυπτιώτες όλου του κόσμου όσο και στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο Β΄, υπογραμμίζοντας το πολυδιάστατο έργο του, έργο που, όπως σημειώνει, επιβεβαιώνει και τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών.
  Στο μήνυμά του ο κ. Μονίμπ τονίζει ότι «πλησιάζουμε στο ξεκίνημα μιας χρονιάς και πάντοτε τα νέα ξεκινήματα είναι γεμάτα με ελπίδες. Θέλω να απευθύνω μήνυμα, σε όλους τους καλούς φίλους μου της Ελληνικής παροικίας στην Αίγυπτο και όλους τους φίλους από τις παροικίες που βρίσκονται στο εξωτερικό και στα μέλη της ελληνικής παροικίας της Ελλάδος, που έχει αιγυπτιακή καταγωγή και ζουν εδώ στην Ελλάδα. Από την άφιξή μου σε αυτήν τη φιλόξενη χώρα, θεωρώ ότι βρίσκομαι στο σπίτι μου. Απόδειξη είναι η υποδοχή από τους φίλους μου Έλληνες Αιγυπτιώτες και θεωρώ τον εαυτό μου έναν από αυτούς…
   Με αφορμή αυτήν την επέτειο, επιθυμώ να απευθύνω ευχές για τη νέα χρονιά και δράττομαι της ευκαιρίας αυτής να απευθύνω ευχές για τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β΄ για τη νέα χρονιά, και εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο του, το οποίο –χωρίς αμφιβολία– επιβεβαιώνει τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών και υπηρετεί την ελληνική κοινωνία στην Αίγυπτο και όλους τους Αιγυπτίους».

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Αιγύπτιος πρεσβευτής: «Στην Ελλάδα νιώθω σαν το σπίτι μου» Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews


  Scroll to Top