• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  3 Ιαν 2018
  - Δημοσιεύτηκε, 3 Ιαν 2018 - 3:16 μ.μ.

  Στο χαμηλό επίπεδο-ρεκόρ του 5,5% η ανεργία στη Γερμανία το Δεκέμβριο

  Υποχώρησε το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία στο χαμηλό επίπεδο - ρεκόρ του 5,5%, καθώς ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Δεκέμβριο, στηρίζοντας έτσι την ευρείας βάσης ανάπτυξη της οικονομίας της.
  Ο εποχικά διορθωμένος αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 29.000 σε 2,442 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης της Γερμανίας.
  Το ποσοστό ανεργίας τον Δεκέμβριο διαμορφώθηκε στο 5,5%, στο ίδιο επίπεδο με τα αναθεωρημένα στοιχεία του Νοεμβρίου και το χαμηλότερο από την επανένωση της Γερμανίας το 1990.
  Για το σύνολο του 2017, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 5,7% από 6,1%.
  Η ισχυρή αγορά εργασίας προσφέρει μία ανακούφιση στη συντηρητική καγκελάριο 'Ανγκελα Μέρκελ, καθώς προσπαθεί εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες μετά τις εκλογές να σχηματίσει μία κυβέρνηση συνασπισμού.
  Στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έδειξαν ότι το εργατικό δυναμικό της Γερμανίας αυξήθηκε πέρυσι στο επίπεδο - ρεκόρ των 44,3 εκατομμυρίων, ενώ το οικονομικό ινστιτούτο Ifo αναμένει ότι η καλή εικόνα θα συνεχισθεί, με τα επίπεδα απασχόλησης να φθάνουν τα 44,8 εκατομμύρια φέτος και τα 45,2 εκατομμύρια το επόμενο έτος.
  Ο Οργανισμός Απασχόλησης ανέφερε ότι τον Δεκέμβριο υπήρχαν 761.000 κενές θέσεις εργασίας, κάτι που δείχνει ότι οι εταιρείες δυσκολεύονται να βρουν γρήγορα εξειδικευμένους εργαζόμενους.
  Ο αριθμός των μακροπρόθεσμα άνεργων στη Γερμανία παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος τα τελευταία δέκα χρόνια σε περίπου 1 εκατομμύριο. Η γερμανική οικονομία εκτιμάται ότι αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,6% πέρυσι και προβλέπεται να αναπτυχθεί 2,5% φέτος, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της χώρας.

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Στο χαμηλό επίπεδο-ρεκόρ του 5,5% η ανεργία στη Γερμανία το Δεκέμβριο Rating: 5 Reviewed By: istioforos news


  Scroll to Top