• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  1 Ιαν 2018
  - Δημοσιεύτηκε, 1 Ιαν 2018 - 10:04 π.μ.

  Φιλιππίνες: 191 τραυματίες από βεγγαλικά στις εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς

  Τουλάχιστον 190 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, στις παραδοσιακές εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς στις Φιλιππίνες, παρά την προεδρική οδηγία για περιορισμούς στη χρήση βεγγαλικών.

  Οι κάτοικοι του Αρχιπελάγους στην πλειονότητά τους ασπάζονται τον Καθολικισμό, όμως οι ισχυρές αρχαϊκές και κινεζικές τους παραδόσεις απαιτούν την παραγωγή όσο το δυνατόν μεγαλύτερου θορύβου, ως αποτροπαϊκό μέσον για τα κακά πνεύματα. Εξ ου και η εκτεταμένη χρήση βεγγαλικών, που θεωρητικά εκτοξεύονται στον αέρα.

  Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Φρανσίσκο Ντούκε, 191 άνθρωποι τραυματίσθηκαν (μεταξύ τους κι ένα βρέφος 11 μηνών) στη διάρκεια των εορτασμών, ένας αριθμός κατά 77% μικρότρεος από τον μέσο όρο της τελευταίας 5ετίας.

  Ο ίδιος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τον μειωμένο αριθμό των τραυματιών και τόνισε πως «ο απώτερος στόχος είναι η πλήρης απαγόρευσή τους». Όπως τόνισε ,οι περισσότεροι από τους τραυματίες προέρχονται από τους δρόμους της Μανίλας και υπεύθυνα είναι τα παράνομα βεγγαλικά, που είναι γνωστά ως «πίκολος», γιατί έχουν το μέγεθος σπίρτου.

  Ο πρόεδρος Ροδρίγο Ντουτέρτε είχε υπογράψει από τον Ιούνιο διάταγμα ππου καθόριζε τι είδους βεγγαλικά μπορούν να χρησιμοποιούνται και σε ποιες ζώνες, οι οποίες θα καθορίζονται από τις τοπικές αρχές.

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Φιλιππίνες: 191 τραυματίες από βεγγαλικά στις εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς Rating: 5 Reviewed By: istioforos news

  Scroll to Top