• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  5 Δεκ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 5 Δεκ 2017 - 5:24 μ.μ.

  Φίλης: Δεν είπα τον κ. Τσακαλώτο μνημονιακό υπουργό

  Ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ζήτησε δέσμη μέτρων για προστασία της λαϊκής κατοικίας και για να μην περάσουν σε funds όλα τα σπίτια από την 1η Ιανουαρίου.
  «Εδώ χρειάζεται μια σοβαρή, κατά τη γνώμη μου, πρωτοβουλία που θα έχει και νομοθετικό χαρακτήρα. Όχι μόνο στα λόγια. Ένα θέμα αφορά αυτό, το θέμα των funds. Ένα δεύτερο θέμα, πολύ ουσιαστικό, αφορά τη σιωπηρή συμφωνία που υπάρχει ανάμεσα στις τράπεζες και την κυβέρνηση για το να μην γίνονται πλειστηριασμοί μέχρι 300.000 ευρώ για ακίνητα. Χρειάζεται να δούμε πώς θα προχωρήσουμε σε μία νομοθετική κατοχύρωση» τόνισε ο κ. Φίλης.
  Αναφερόμενος στο θέμα του στόχου για υψηλό πλεόνασμα 3,5%, τόνισε ότι «μας κόβει τα πόδια» και ότι χρειάζεται εθνική πρωτοβουλία για να αλλάξει.
  «Γιατί δεν υπάρχει μια πρωτοβουλία από όλες τις δυνάμεις, εθνική πρωτοβουλία, που να πάνε και να πουν στους δανειστές βγαίνουμε από το μνημόνιο τώρα, από τη δανειακή σύμβαση για να είμαι πιο ακριβής, αλλά δεν μπορούμε να βγούμε με 3,5% πλεονάσματα, αυτό μας κόβει τα πόδια» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

  Αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση είπε πως«Εφόσον έχουμε αναλάβει δεσμεύσεις, καλό είναι μετά από μια διαπραγμάτευση να ολοκληρώνονται το συντομότερο δυνατό. Πέρσι χάσαμε χρόνο με ευθύνη των πιστωτών».
  «Δεν είπα τον κ. Τσακαλώτο μνημονιακό υπουργό», τόνισε.
  «Ερωτηθείς αν έχει ολοκληρώσει τον χρόνο του στο υπουργείο ο κ. Τσακαλώτος, είπα ότι είναι ένας επιτυχημένος υπουργός. Είπα ότι έχει λάβει δεσμεύσεις η χώρα, τις οποίες υλοποιεί χωρίς χρονοτριβή ο κ. Τσακαλώτος. Τώρα μπορεί κάποιοι να έχουν αντιρρήσεις για αυτές τις δεσμεύσεις. Έχω αντιρρήσεις αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία».

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Φίλης: Δεν είπα τον κ. Τσακαλώτο μνημονιακό υπουργό Rating: 5 Reviewed By: istioforos news  Scroll to Top