• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  7 Δεκ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 7 Δεκ 2017 - 7:51 μ.μ.

  Ντόρα Μπακογιάννη - Συνεχίζονται τα προβλήματα λειτουργίας στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων

   Ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη

  Το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, το οποίο λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1930, αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα έλλειψης προσωπικού. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος έχει επανειλημμένα απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων του, ιδίως τώρα που λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής.
  Προς το παρόν, το γηροκομείο βρίσκεται σε κακή κατάσταση και αδυνατεί να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες προς τους ηλικιωμένους. Μάλιστα, η διαρκής υποβάθμιση των υπηρεσιών ενός γηροκομείου με δημοτικό χαρακτήρα το καθιστά περισσότερο ευάλωτο έναντι του ανταγωνισμού.

  Είναι αναγκαίο να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις προσωπικού με νέο μόνιμο προσωπικό, με δεδομένο ότι το ίδρυμα έχει οικονομική αυτάρκεια και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Γηροκομείο έχει άμεση ανάγκη πρόσληψης 19 εργαζομένων ΥΕ, ΔΕ και ΤΕ διαφόρων ειδικοτήτων. Η περαιτέρω καθυστέρηση στην επίλυση αυτού του ζωτικού προβλήματος θα υποβαθμίσει κι άλλο το επίπεδο των παροχών προς τους ηλικιωμένους τροφίμους.

  Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
  Πότε θα γίνει η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων;
  Η ερωτώσα βουλευτής

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Ντόρα Μπακογιάννη - Συνεχίζονται τα προβλήματα λειτουργίας στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews  Scroll to Top