• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  26 Δεκ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 26 Δεκ 2017 - 12:38 μ.μ.

  Σκληρή απάντηση Δ. Αβραμόπουλου σε Σ. Κουρτς για το προσφυγικό: Η αλληλεγγύη δεν είναι α λα καρτ

  Σκληρή, έμμεση κριτική στον καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς για τις θέσεις που διατυπώνει στο προσφυγικό άσκησε ο επίτροπος Μετανάστευσης της Κομισιόν Δημήτρης Αβραμόπουλος.

  Ο κ. Αβραμόπουλος, μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt, δήλωσε πως «η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι a la carte, δεν μπορεί να είναι εθελοντική και δεν είναι διαπραγματεύσιμη», και συνέχισε:

  «Αν είστε μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας, θα πρέπει να ασχοληθούν όλα τα κράτη-μέλη με τον ίδιο τρόπο. Δεν μπορεί μια χώρα ή λίγες χώρες να αφεθούν μόνες τους να αντιμετωπίσουν μια μελλοντική κρίση. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο: Μια συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του συστήματος του Δουβλίνου (για την πανευρωπαϊκή κατανομή των προσφύγων, και το σύνολο της νομοθεσίας για το άσυλο) πρέπει να επιτευχθεί τον Ιούνιο το 2018».

  Η δήλωση Αβραμόπουλου στη Die Welt έρχεται ουσιαστικά ως απάντηση στον ισχυρισμό του Ομοσπονδιακού Καγκελάριου της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς ότι η εισαγωγή ποσοστώσεων στην κατανομή προσφύγων στην Ευρώπη θα διαιρέσει περαιτέρω την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  «Το να αναγκάσουμε τα κράτη να δεχτούν πρόσφυγες δεν βοηθά την Ευρώπη», υποστήριξε ο Κουρτς μιλώντας στη Bild am Sonntag. «Η συνέχιση αυτής της πορείας θα διαιρέσει μόνο την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα κράτη-μέλη πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους εάν και πόσα άτομα δέχονται.»

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Σκληρή απάντηση Δ. Αβραμόπουλου σε Σ. Κουρτς για το προσφυγικό: Η αλληλεγγύη δεν είναι α λα καρτ Rating: 5 Reviewed By: istioforos news

  Scroll to Top