• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  18 Δεκ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 18 Δεκ 2017 - 7:39 μ.μ.

  Καπνογόνα και άγριο ξύλο στη Βουλή της Αλβανίας!


  Πανδαιμόνιο σημειώθηκε στην αίθουσα της Βουλής της Αλβανίας καθώς οι βουλευτές της αντιπολίτευσης έριξαν καπνογόνα για να εμποδίσουν την τοποθέτηση προσωρινής Γενικής Εισαγγελέως της χώρας.

  Η ενωμένη αντιπολίτευση με επικεφαλής το Δημοκρατικό Κόμμα και το Κόμμα Σοσιαλιστικής Ένταξης, επιχείρησε να εμποδίσει την διαδικασία εκλογής με το αιτιολογικό ότι αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος, εφόσον οι διατάξεις του δεν προβλέπουν τέτοιον θεσμό και ορίζουν την εκλογή Γενικού Εισαγγελέα με τα τρία πέμπτα του σώματος της Βουλής, που όμως η κυβέρνηση δεν τα διαθέτει.

  Ήρθαν στα χέρια!
  Έτσι με την έναρξη της συνεδρίασης επικράτησε πανδαιμόνιο καθώς βουλευτές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης λογομάχησαν και κάποιοι ήρθαν στα χέρια ενώ εκτοξεύτηκαν καπνογόνα στην αίθουσα από τα έδρανα της αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να καταστεί αποπνικτική.

  Την ίδια στιγμή μερικές χιλιάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης διαδήλωναν έξω από το κτίριο της βουλής, που φρουρούσαν πάνοπλοι αστυνομικοί, απειλώντας να εισβάλουν σε αυτό.

  Η αντιπολίτευση εξέλαβε την «βιασύνη» της κυβέρνησης για την εκλογή, ως προσπάθεια του πρωθυπουργού Έντι Ράμα να ελέγξει το θεσμό με στόχο να οδηγηθούν στο «ράφι» οι καταγγελλόμενες υποθέσεις διαφθοράς και ανάμιξης κυβερνητικών παραγόντων στο οργανωμένο έγκλημα.

  Από τη δική της πλευρά η κυβέρνηση συνδέει την σκληρή αντίδραση της αντιπολίτευσης ως εκδήλωση του φόβου της λόγω εφαρμογής της απαλλαγμένης δικαιοσύνης από τη διαφθορά και την εξάρτηση από την πολιτική.

  Η ψήφιση της ηλικίας 41 χρόνων προσωρινής Γενικής Εισαγγελέως Άρτα Μάρκου, πέρασε με 69 ψήφους υπέρ (των κυβερνητικών βουλευτών) με την αντιπολίτευση όρθια να χτυπάει τα έδρανα και να προσπαθεί να εμποδίσει την ψηφοφορία και τους διαδηλωτές να επιμένουν να σπάσουν τις γραμμές της αστυνομίας και να εισβάλλουν στη Βουλή.

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Καπνογόνα και άγριο ξύλο στη Βουλή της Αλβανίας! Rating: 5 Reviewed By: istioforos news

  Scroll to Top