• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  31 Δεκ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 31 Δεκ 2017 - 10:20 π.μ.

  Γκουτέρες: «Κόκκινος» συναγερμός για τον κόσμο -Διαμάχες και ανησυχία για τα πυρηνικά όπλα

  «Κόκκινο συναγερμό» για τον κόσμο σήμανε ο Αντόνιο Γκουτέρες, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.
  Ο γ.γ. του ΟΗΕ, στο μήνυμά του μέσω του ΑΠΕ, επισημαίνει ότι οι διαμάχες έχουν γίνει βαθύτερες, νέοι κίνδυνοι έχουν εμφανιστεί, ενώ η παγκόσμια ανησυχία για τα πυρηνικά όπλα είναι μεγαλύτερη από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.
  Παράλληλα, καλεί τους ηγέτες να γεφυρώσουν το χάσμα που τους χωρίζει.
  Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Αντόνιο Γκουτέρες:
  «Αγαπητές φίλες και φίλοι σε όλο τον κόσμο,
  Ευτυχές το Νέο Έτος. Όταν είχα αναλάβει τα καθήκοντά μου πριν από ένα χρόνο, είχα κάνει έκκληση το 2017 να είναι ένα έτος ειρήνης. Δυστυχώς ο κόσμος ακολούθησε την αντίθετη κατεύθυνση.

  Την Πρωτοχρονιά του 2018 δεν απευθύνω μία έκκληση. Χτυπώ τον συναγερμό, έναν κόκκινο συναγερμό για τον κόσμο μας.
  Οι διαμάχες έχουν γίνει βαθύτερες και νέοι κίνδυνοι έχουν εμφανιστεί. Η παγκόσμια ανησυχία για τα πυρηνικά όπλα είναι η μεγαλύτερη από την εποχή του ψυχρού πολέμου. Η κλιματική αλλαγή κινείται ταχύτερα από εμάς. Οι ανισότητες μεγαλώνουν. Γινόμαστε μάρτυρες τρομερών παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο εθνικισμός και η ξενοφοβία βρίσκονται σε άνοδο.
  Καθώς ξεκινά το 2018, κάνω έκκληση για ενότητα. Πιστεύω πραγματικά ότι μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας πιο ασφαλή. Μπορούμε να σταματήσουμε τους πολέμους, να ξεπεράσουμε το μίσος και να προστατέψουμε τις κοινές μας αξίες. Μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνο ενωμένοι.
  Καλώ τους ηγέτες παντού στον κόσμο να κάνουν την ακόλουθη πρωτοχρονιάτικη ευχή: Να μικρύνουν τις διαφορές. Να γεφυρώσουν το χάσμα. Να ξαναχτίσουν την εμπιστοσύνη ενώνοντας τους ανθρώπους γύρω από έναν κοινό σκοπό.
  Η ενότητα είναι ο δρόμος μας. Το μέλλον μας εξαρτάται από αυτή. Σας εύχομαι ειρήνη και υγεία το 2018».

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Γκουτέρες: «Κόκκινος» συναγερμός για τον κόσμο -Διαμάχες και ανησυχία για τα πυρηνικά όπλα Rating: 5 Reviewed By: istioforos news


  Scroll to Top