• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  18 Δεκ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 18 Δεκ 2017 - 3:15 μ.μ.

  Ξεπερνώντας το Εγώ

  Το εγώ είναι μια ψευδαίσθηση που παραλύει, αλλά υπάρχουν τρόποι να το διαλύσετε.

  Πολλοί από εμάς θα το διαλύαμε αν ξέραμε τι είναι, και συνεχώς προσπαθούμε να καταλάβουμε την πολυπλοκότητα του συνόλου της ανθρώπινης ψυχής.
  Ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης χωρίζουν τον άνθρώπινο ψυχισμό σε τρία μέρη
  *Το "λογιστικό, που αφορά τις λογικές λειτουργίες του ανθρώπου
  *Το θυμοειδές (θυμικό, ή θυμός), που αφορά στον συναισθηματικό του κόσμο, δηλαδή τον χώρο της θρησκευτικής πίστης,της ηθικής,των συναισθημάτων, των ιδεολογιών, του θάρους, της αρετής, της ελπίδας, της οργής, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και μέσα σε αυτό βρίσκεται το σθένος του ανθρώπου.
  *Το επιθυμητικό, που αφορά στις επιθυμίες του.
  Σύγχρονη ψυχολόγοι περιγράφουν το εγώ ως τον εσωτερικό αφηγητής της συνείδησης των σκέψεων, των συναισθημάτων, και ενεργειών μας.
  Οι αποφάσεις του εγώ παράγουν εσωτερικές συγκρούσεις και δημιουργούν κρίσεις ταυτότητας. Το εγώ είναι ο παρορμητικός παράγοντας, και όχι λογικός, σπλαχνικός παράγοντας, δηλαδή δέν έχει λογική.
  Κατανοώντας τους διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας του εγώ οδηγούμαστε στην υπέρβαση:
  1. Ο υλισμός
  Με τι δένετε την αξία της ζωής σας; Με υλικά αντικείμενα, οπως ένα αυτοκίνητο, ένα σπίτι, ένα κόσμημα, ή με τον εαυτό σας; Όταν ένα αντικείμενο έχει τη δυνατότητα να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα ή χειρότερα, τότε έχετε προσκόλληση στο εγώ.
  Οι διαφημιστές εκμεταλλεύονται το εγώ και να μας κάνουν να πιστεύουμε ότι θα αισθανθούμε καλύτερα με την αγορά των προϊόντων τους. Κατά ειρωνικό τρόπο, η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι αυτή που αυξάνει τον υλισμό. Μπορεί να γίνει αναστρέψιμη, με την αύξηση της αυτοεκτίμησης τονίζοντας τις ιδιότητές σας, όπως την αίσθηση του χιούμορ. Όλα όσα θεωρείτε αδιάφορα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας, μπορούν να σπάσουν την υλιστική δουλεία του εγώ.
  Βρείτε την αξία και την ταυτότητά σας έξω από ψυχρά αντικείμενα. Βρείτε την αξία στα πράγματα που δεν μπορούν να σας κλέψουν.
  2. Παγιδευμένος στο Παρελθόν
  Το εγώ μπορεί να εξιδανικεύσει το παρελθόν σας, με μια εξευτελιστική παγίδευση. Όταν τα σημάδια αρχίζουν να επουλώνονται, ανοίγει και πάλι τις πληγές. Όταν προχωράτε με σταθερά βήματα σε αυτό που θέλατε, αυτό σας ψιθυρίζει πως οι καλύτερες ημέρες ήταν πίσω σας.
  Το εγώ μας φοβάται το άγνωστο. Οι εμπειρίες του παρελθόντος καλές ή κακές εξοικειώνονται μέσα μας, και σίγουρα είμαστε πιο άνετοι με αυτό που ξέρουμε. Είναι ο λόγος που πολλοί παραμένουν σε κακές σχέσεις.
  Συνειδητοποιήστε ότι το παρελθόν σας δεν θα σας ορίζει, ούτε θα σας υπαγορεύσει το μέλλον σας. Παρά το γεγονός ότι η πρόθεση του εγώ είναι για να σας κρατήσει ασφαλή και άνετο, η έλξη στο παρελθόν παραλύει την δημιουργία του παρόντος, και υπονομεύει το το μέλλον σας.
  3. Αίσθηση κατωτερότητας (Complex)
  Το εγώ δεν ζει δωρεάν. Μιλάει συνεχώς σε μια υποτιμητική γλώσσα λέγοντας ότι "τίποτα δεν είναι αρκετά καλό". Κάθε δημιουργία υπονομεύεται,και κάθε επιτυχία εμπαίζεται. Ξεπερνώντας το αίσθημα κατωτερότητας που προκαλείται από το εγώ, σημαίνει ότι σταματάτε να παίζετε το παιχνίδι της σύγκρισης και δεν μπορείτε να ξεφύγετε από τον καθημερινό αυτοκαταστροφικό αγώνα υπέρβασης του εαυτού σας.
  Το εγώ διαλύεται όταν έχετε τον δικό σας προσωπικό αγώνα, και ρυθμό της δικής σας καρδιάς. Βρείτε την ικανοποίηση σε αυτό που είστε σήμερα, και αυτό που θα γίνετε αύριο. Όταν το εγώ σας κοιτά τι κάνουν οι άλλοι για να κάνετε κι εσείς, είναι προτιμότερο να κοιτάξετε στον καθρέφτη.
  4. Περιορισμοί και σπανιότητα
  Το δικτυωτό σύστημα ενεργοποίησης του εγκεφάλου μας (RAS) φέρνει στην προσοχή αυτό που υποσυνείδητα επισημαίνετε ως σημαντικό. Αν σκέφτεστε να πάρετε μια νέα BMW, θα αρχίσετε να παρατηρείτε ότι βρίσκονται παντού.
  Η εστίαση του εγώ είναι ένας κοντόφθαλμος περιορισμός, που οδηγείται από τον εξαντλητικό φόβο. Ως αποτέλεσμα, η ενεργοποίηση του εγκεφάλου (RAS) βλέπει τα πάντα με μια περιορισμένη έννοια: όχι μόνο οικονομικά, αλλά και την ευτυχία και τις υγιείς σχέσεις.
  Το εγώ βλέπει πάντα το ποτήρι μισοάδειο και το σύννεφο χωρίς ασημένια επένδυση. Οι αντιλήψεις μας διαμορφώνουν την πραγματικότητα. Αν επικεντρωθείτε σε περιορισμούς, σίγουρα θα τους αντιμετωπίσετε. Σωπάστε το εγώ, και επιλέξετε να δείτε τον κόσμο με πολλές δυνατότητες.
  5. Σαμποτάζ του εαυτού μας
  "Είναι καλύτερα να έχουμε αγαπήσει και να χάσαμε, παρά να μην αγαπήσαμε καθόλου."
  Το εγώ δεν σκέφτεται έτσι. Προτιμά να σας κρατάει σε μια προστατευμένη φυσαλίδα- παρά να κινδυνεύσετε να πληγωθείτε. Έτσι όταν κάτι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, το εγώ ενορχηστρώνει την καταστροφική συμπεριφορά για να αποφευχθεί ο «κίνδυνος» και να παραμείνετε ασφαλείς. Θυμηθείτε ότι το εγώ φοβάται το άγνωστο, είτε καλό ή κακό.
  Αγκαλιάστε την εμπειρία και αναγνωρίστε ότι το εγώ σας προσπαθεί να σας κατευθύνει μακριά από την πορεία σας μόνο και μόνο επειδή κατευθύνεστε σε έναν άγνωστο προορισμό. Ποτέ μην αφήσετε μια υποθετικά «θλιβερή» ιστορία να επισκιάσει μια απίστευτη εμπειρία.
  6. Η Στωικότητα
  Στο εγώ δεν αρέσει να είναι εκτεθειμένο συναισθηματικά. Θα εξισώνει πάντα την ειλικρίνεια και ευαισθησία με την αδυναμία, γι 'αυτό βάζει τοίχους. Αλλά αυτά τα τείχη δεν δείχνουν την ανθρώπινη έκφραση του εαυτού σας. Τα συναισθήματα είναι υγιή, και δεν πρέπει ποτέ να τα διώχνετε. Αυτό μας αναγκάζει να ζουμε σε μια ψευτιά χωρίς να είμαστε πραγματικά εμείς .
  Για να αποφύγετε το φόβο, της γελοιοποίησης, και της επίκρισης, μπλοκάρετε τα συναισθήματα και τις πεποιθήσεις σας. Έτσι κρύβεστε πίσω από το πέπλο του εγώ.
  7. Αντίδραση αντί της ανταπόκρισης
  Το εγώ είναι σαν ένας ηλεκτρικός φράχτης που προστατεύει μια ψεύτικη, υπερεκτιμημένη ταυτότητα, και είναι έτοιμος να σας τινάξει σε κάθε λεπτό. Κάθε σχόλιο είναι μια προσβολή, και οποιαδήποτε συμβουλή είναι κριτική. Δεν μεταχειρίζεται μόνο την καρδιά σας αλλά όλο σας το είναι, και στη συνέχεια κερδίζει τον αγώνα.
  Το εγώ σαν ελεύθερο άτομο είναι σε θέση να επεξεργάζεται το κάθε τι πριν απαντήσει, για να συγκρατήσει το ένστικτο, και να δημιουργηθεί χώρος για την λογική και τη σκέψη, πριν ενεργήσει. Όταν καταλάβετε ότι οι επιθέσεις από άλλους ανθρώπους αντανακλούν περισσότερο τον δικό τους χαρακτήρα,παρά τον δικό σας, αυτό θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε τον υπερκινητικό σωματοφύλακα του εγώ σας .
  8. Ο τύραννος της Παραγωγικότητας
  Είστε εργασιομανείς, διότι το εγώ μετρά την αξία σας με την επιτυχία και την παραγωγικότητα. Ωστόσο, υπάρχει κάτι πιο βαθύ και απλό σε αυτό που μας κάνει ανθρώπους. Είμαστε ένας κόκκος μέσα σε άπειρους γαλαξίες, κι όμως αυτός ο κόκκος της συνείδησης ​​μπορεί να συλλάβει το άπειρο.
  Η γνώση της ψυχής μας δημιουργεί προβληματισμό, δέος έκπληξη, και αναζήτηση της πραγματικής αξίας και εκτίμησης της ζωής.

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Ξεπερνώντας το Εγώ Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews


  Scroll to Top