• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  22 Δεκ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 22 Δεκ 2017 - 8:36 μ.μ.

  Δ.Παπαδημητρίου: «Κανένα υπερχρεωμένο νοικοκυριό δεν κινδυνεύει από τους πλειστηριασμό α’ κατοικίας»

  «Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την προστασία της πρώτης κατοικίας και θα συνεχίσει να το κάνει. Κανένα υπερχρεωμένο νοικοκυριό δεν κινδυνεύει. Εκείνοι που κινδυνεύουν είναι όσοι μεγαλοοφειλέτες έπαιρναν δάνεια και έκαναν βίλες», ξεκαθάρισε από τη Βουλής, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου.
  Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά, που ζήτησε διευκρινήσεις σχετικά με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ο υπουργός αναγνώρισε ότι υπάρχει ασάφεια σχετικά με την έννοια της κύριας κατοικίας, τονίζοντας ότι «είναι ένα πρόβλημα που θέλουμε να δούμε».
  Πάντως ξεκαθάρισε ότι «με βάσει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο καλύπτεται πλήρως η πρώτη κατοικία αξίας μέχρι 280.000 ευρώ και προστατεύονται κάτι παραπάνω από το 70% των δανειοληπτών» και ότι  «πρώτη κατοικία είναι αυτή που έχει δηλωθεί στη φορολογική δήλωση» διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, σε ότι αφορά τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ενώ προανήγγειλε την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.
  ο κ. Αμυράς συνέχισε λέγοντας ότι «κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη δεν ήταν σύνθημα της «Ανταρσίας, αλλά του Σύριζα» και κάλεσε τον υπουργό Οικονομίας να ξεκαθαρίσει αν υπάρχουν στο πρόγραμμα 40.000 πλειστηριασμοί μέσα στο 2018 και τι είδους κριτήρια θα μπούνε για να ξεχωρίσουν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, με αυτούς που πράγματι αδυνατούν να εξοφλήσουν τα δάνεια τους.
  Από την πλευρά, του ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε ότι εντός τριμήνου θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, τονίζοντας ότι ήδη ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στις τράπεζες να βγάλουν από τα συρτάρια τους και να εξετάσουν τους φακέλους με τους μεγαλοοφειλέτες.
  Σχετικά με το αν γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, το διέψευσε κατηγορηματικά, υποστηρίζοντας ότι είναι προσπάθεια παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας για να πληγεί η κυβέρνηση.
  Ο βουλευτής του κόμματος το Ποτάμι, ζήτησε να ξεκαθαρίσει ο υπουργός Οικονομίας αν την Τετάρτη 20/12 έγιναν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, μεταξύ των οποίων και μιας εν διαστάσει μητέρας δυο ανήλικων παιδιών με σπίτι αξίας 91.000 ευρώ.
  Ο υπουργός απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν υπήρξε, για να εξηγήσει ότι ο ίδιος είχε τηλεφωνήσει και είχε ζητήσει να μάθει αν πράγματι αληθεύουν όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Δ.Παπαδημητρίου: «Κανένα υπερχρεωμένο νοικοκυριό δεν κινδυνεύει από τους πλειστηριασμό α’ κατοικίας» Rating: 5 Reviewed By: istioforos news

  Scroll to Top