• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  18 Δεκ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 18 Δεκ 2017 - 4:49 μ.μ.

  Διαμαρτυρία νησιωτών έξω από το Σύνταγμα για την αύξηση του ΦΠΑ (φωτό)

  Διαμαρτύρονται έξω από το Σύνταγμα, οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών γιατί από 1-1-2018 χάνουν την έκπτωση του 30% στο ΦΠΑ με αποτέλεσμα  από το 17% που είναι μέχρι σήμερα να εκτοξευθεί ο ΦΠΑ στο 24% σε όλα τα είδη και τις υπηρεσίες
  Εκατοντάδες χιλιόμετρα διένυσαν κάτοικοι από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προκειμένου να έρθουν στην πρωτεύουσα για να διαμαρτυρηθούν για τα δίκαια αιτήματά τους.
  Ειδικότερα, κάτοικοι, φορείς και δήμαρχοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, ζητώντας την κατάργηση της αύξησης του ΦΠΑ που αφορά μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης προς τους δανειστές.
  Συγκεκριμένα οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών διαμαρτύρονται γιατί από 1-1-2018 χάνουν την έκπτωση του 30% στο ΦΠΑ με αποτέλεσμα  από το 17% που είναι μέχρι σήμερα να πάει το ΦΠΑ στο 24% σε όλα τα είδη και τις υπηρεσίες.

  Ζητούν τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου γιατί μόνο έτσι μπορούν να βοηθηθούν αλλά και να επιβιώσουν στην δύσκολη οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας.
  Να θυμίσουμε ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου ήταν μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης από το 2015 και που θα εφαρμόζονταν στα τέλη του 2016 αλλά πήρε παράταση για ένα χρόνο λόγω του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος.

  Φορείς και κάτοικοι ζητούν να παραμείνει ο συντελεστής του ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου στο 17% υποστηρίζοντας ότι στην αντίθετη θα προκληθεί χειρότερη φτωχοποίηση από αυτή που υπάρχει μέχρι σήμερα.
  Εντός της Βουλής των Ελλήνων βρίσκονται η περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Χριστιανα Καλογηρου  με τους δήμαρχους Λήμνου, Σάμου, Χίου, τον έπαρχο Λήμνου αλλά και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων. • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Διαμαρτυρία νησιωτών έξω από το Σύνταγμα για την αύξηση του ΦΠΑ (φωτό) Rating: 5 Reviewed By: istioforos news


  Scroll to Top