• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  5 Δεκ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 5 Δεκ 2017 - 9:53 μ.μ.

  Στ. Κοντονής: «Απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας για τους δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη-Σταθάκη»

  «Οι χειρισμοί των κυβερνήσεων του 2009-2015 οδήγησαν σε δυσθεώρητη πτώση του ΑΕΠ κατά 25%, εκτόξευση της ανεργίας, μαρασμό των υποδομών, φτωχοποίηση των μεσαίων στρωμάτων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής.
  «Σε αντίθεση με όσα σκοπίμως διακινούνται ως υποτιθέμενα γεγονότα, η προστασία της πρώτης κατοικίας για τους δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη-Σταθάκη ή πρόκειται να ενταχτούν είναι απόλυτη και διασφαλισμένη και θα παραμένει σε ένα καθεστώς πλήρους προστασίας έως την 31/12/2018». Αυτό τόνισε μιλώντας απόψε στο 7ο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στην Κέρκυρα, ο Σταύρος Κοντονής.

  Η κυβέρνηση, τόνισε, «παρότι κληρονόμησε ένα ανοχύρωτο θεσμικό περιβάλλον, εισήγαγε μια δέσμη μέτρων που διασφαλίζουν επαρκώς το δικαίωμα της κατοικίας».

  Συνεχίζοντας ο κ. Κοντονής απέδωσε ευθύνες στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι με τις ανεπαρκείς στρατηγικές τους στο πολιτικό επίπεδο δημιούργησαν τις προϋποθέσεις ώστε όταν ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση, να δημιουργηθούν στην Ελλάδα οι συνθήκες για την τέλεια καταιγίδα, ενώ οι χειρισμοί των κυβερνήσεων του 2009-2015 «οδήγησαν σε δυσθεώρητη πτώση του ΑΕΠ κατά 25%, εκτόξευση της ανεργίας, αποανάπτυξη, μαρασμό των υποδομών, φτωχοποίηση των μεσαίων στρωμάτων, λιτότητα και διεύρυνση της ταξικής ανισότητας, απορρύθμιση και αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους. Αυτή ήταν η προσφορά του ΠΑΣΟΚ και της Δεξιάς στη χώρα, που κατά τα άλλα, κόπτονται σήμερα για την ανάπτυξη».

  «Το διαφορετικό μείγμα πολιτικής που ακολουθήσαμε από το 2015 και θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε, οδήγησε τη χώρα σε μια σταδιακή ανάκαμψη των δεικτών, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια. Η ανάπτυξη του 2016 και του 2017, η μικρή αλλά υπαρκτή μείωση της ανεργίας, η πτώση των spreads των ομολόγων, οι σημαντικές επενδύσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, ο τουρισμός που σημειώνει αλλεπάλληλα ρεκόρ, η προστασία των αδυνάμων με θεσμικές λύσεις και οικονομικές παρεμβάσεις, η στήριξη και η αποκατάσταση της υγείας και της παιδείας προς όφελος των πολλών, συγκροτούν την κοινή συνισταμένη: η χώρα ανακάμπτει, στέκεται ξανά στα πόδια της», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης και τόνισε πως «η κυβέρνηση με πολύ κόπο, σε ένα δύσκολο και πολλαπλά ναρκοθετημένο περιβάλλον, κατορθώνει την έξοδο της χώρας από την κρίση, χωρίς να αφήνει πίσω συντρίμμια και καμένη γη».
  Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε «αναγκαία» τη νέα αναπτυξιακή στρατηγική γιατί, όπως είπε, «η προηγούμενη απέτυχε. Απέτυχε να προστατέψει τους αδύναμους, να υπερασπιστεί το κοινωνικό κράτος, να στηρίξει την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό. Απέτυχε, επίσης, να προστατέψει το περιβάλλον, καθώς υπέταξε τα πάντα στη λογική του κέρδους, στις στοχεύσεις ενός αχαλίνωτου νεοφιλελευθερισμού, σε ένα σύστημα διαφθοράς που κατέστρεψε την οικονομία και συνολικά άφησε πίσω ερείπια».

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Στ. Κοντονής: «Απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας για τους δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη-Σταθάκη» Rating: 5 Reviewed By: istioforos news


  Scroll to Top