• ΡΟΗ

  31 Ιουλ 2018
  - Δημοσιεύτηκε - 31 Ιουλ 2018 - 6:04 μ.μ.

  5 βήματα από το φόβο στην ελευθερία

  Το ταξίδι από το φόβο προς την ελευθερία, ξεκινά όταν είμαστε πρόθυμοι να δούμε τη ζωή μέσα από την αβεβαιότητα


  Αυτό το ταξίδι, μερικοί μπορεί να το ονομάσουν πνευματική πορεία, και μας προκαλεί να μετατοπίσουμε το φόβο της αβεβαιότητας και να εμπιστευτούμε τη ζωή που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε και δεν καταλαβαίνουμε.
  Πολλοί άνθρωποι όταν έμαθαν για τα δικά τους πνευματικά ταξίδια, ανακάλυψαν ότι το ταξίδι από τον φόβο προς την ελευθερία, έχει σχέση με την αβεβαιότητα, και κρύβει πολλές εκπλήξεις.
  Πίστευαν ότι είναι ένα προβλέψιμο συνηθισμένο ταξίδι, καθώς πολλοί έχουν ταξιδέψει μέσα από τα μονοπάτια της γνώσης, και πολλοί θα ταξιδέψουν μετά. Μπορείτε να σκεφτείτε πού βρίσκεστε στο δικό σας ταξίδι; Μιά ταξινόμιση θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε την πορεία σας.
  Το ταξίδι από το φόβο στην Ελευθερία
  Φάση 1: Ο ασυνείδητος φόβος της αβεβαιότητας.
  Μένετε στη ζώνη άνεσής σας και αποφύγετε το άγνωστο με κάθε κόστος. Αυτό που δεν ξέρετε, αισθάνεστε ότι είναι επικίνδυνο, αλλά δεν είναι η επίγνωση που κάνει τόσο άβολη την αβεβαιότητα, γιατί πραγματικά σχεδόν ποτέ δεν παίρνετε ρίσκα για να πλησιάσετε αρκετά κοντά στο άγνωστο. Ενεργείτε εκ του ασφαλούς χωρίς την αίσθηση της αβεβαιότητας για το αποτέλεσμα. Ξοδεύετε πολλή ενέργεια, αποφεύγοντας τον κίνδυνο.
  "Καλύτερα ασφαλής παρά λυπημένος."
  Για να ξεκινήσετε, γνωρίστε πρώτα την προδιάθεση προσκόλλησης που έχετε στη βεβαιότητα, που περιορίζει την ελευθερία σας. Αν πρόκειτε για την εργασία σας αναρωτηθείτε, αν αυτή είναι η εργασία που σας αντιπροσωπεύει. Αν μείνετε στη ζώνη άνεσης θα σας προστατεύσει από πιθανούς κινδύνους;
  Φάση 2: Συνειδητός φόβος της αβεβαιότητας.
  Αυτό που δεν ξέρετε συνήθως το αισθάνεστε σαν απειλή και επικίνδυνο. Η επίγνωση του φόβου δημιουργεί συναισθήματα άγχους, ανησυχίας, και φόβου. Αυτό οδηγεί στην αποφυγή αβέβαιων καταστάσεων και προσπαθείτε με κάθε τρόπο να πάρετε τον έλεγχο του κόσμου σας. Παραμένετε προσκολλημένοι σε αυτό που σας κρατάει πίσω. Αντιστέκεστε στις άγνωστες περιπέτειες, και είστε πάντα σε αναμονή για τη σιγουριά του μέλλοντος.
  "Το μόνο σίγουρο στη ζωή είναι η αβεβαιότητα."
  Να είστε ευγενικός με τον εαυτό σας καθώς αναγνωρίζετε ότι περιορίζετε τις δυνατότητές σας για περισσότερη ασφάλεια. Μην τιμωρείτε τον εαυτό σας, επειδή δεν μπορείτε να αντισταθείτε στην σιγουριά. Παρηγορηθείτε με το γεγονός ότι είστε τουλάχιστο αρκετά γενναίος για να το παραδεχτείτε.
  Φάση 3: Η κατοικία της αβεβαιότητας.
  Δεν ξέρετε αν το άγνωστο είναι επικίνδυνο ή όχι, αλλά δεν είστε απόλυτα άνετος, και αντιστέκεστε. Το άγνωστο δεν σας τρομάζει, αλλά δεν το αναζητήσατε. Τώρα αρχίζετε να συμφιλιώνεστε με την αβεβαιότητα, και περιμένετε η συγκρατημένη περιέργεια του φόβου για το άγνωστο να σας διδάξει.
  "Περιέργεια για το άγνωστο, αλλά με επιφυλάξεις"
  Οι ερωτήσεις πρέπει να παραμένουν ανοικτές. Από τη στιγμή που η περιέργεια σας χτύπησε την πόρτα μην αντιστέκεστε στον πειρασμό να δημιουργήσετε έστω μια τεχνητή ενόχληση για να βρεθείτε στον κόσμο του άγνωστου. Αν αναζητάτε ακόμη και εκεί τη βεβαιότητα -κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης- , είναι πιθανό να επιτρέψετε τον φόβο να σας καταλάβει και να μην συνειδητοποιήσετε τις δυνατότητές σας. Ζείτε με επιφυλάξεις σε μια εκρεμότητα, και το κενό, σας παρηγορεί ότι έχετε την ηρεμία σας.
  Φάση 4: Αβεβαιότητα αποπλάνησης.
  Όχι μόνο δεν είστε φοβισμένος από την αβεβαιότητα, αλλά είναι μια συνεχόμενη πρόκληση. Ζείτε από αυτήν. Όσα περισσότερα αντιλαμβάνεστε τόσο προσπαθείτε να μάθετε το άγνωστο και να το εξερευνήσετε. Ο άγνωστος τόπος δεν είναι τρομακτικός, αλλά σαγηνευτικός.
  Η επαφή με την ανακάλυψή του, σας εμψυχώνει και συνοδεύεται πάντα από καινούρια μάθηση και γνώση. Είστε πρόθυμος να διασκεδάσετε με την άγνωστη πλευρά, και να δείτε τι υπάρχει εκεί. Πολλές φορές γίνεστε απρόσεκτοι και ριψοκίνδυνοι. Φτάνετε στο αντίθετο άκρο του φάσματος της αβεβαιότητας.
  "Η άλλη πλευρά του φόβου της αβεβαιότητας είναι ο ενθουσιασμός της δυνατότητας."
  Το κλειδί για αυτή την τόλμη είναι η διάκριση. Όταν το άγνωστο γίνεται επιτακτικό και σας δελεάζει να περάσετε τυφλά στην άλλη πλευρά του φράχτη, μπορεί να σας βάλει σε μπελάδες. Αυτός που δεν βιώνει κανέναν φόβο στον κίνδυνο γίνεται απερίσκεπτος.
  Μια υγιή συμπεριφορά επιτρέπει να προσεγγίσετε την αβεβαιότητα με διάκριση καθώς η διαδικασία λήψης αποφάσεων, δεν τροφοδοτείται από το φόβο, αλλά από την ακεραιότητα της ψυχής και την καθοδήγηση της διαίσθησης.
  Φάση 5: Παραδίνεστε.
  Δεν το γνωρίζετε αλλά έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας ούτως ή άλλως. Δεν φοβάστε το άγνωστο, και δεν παρασύρεστε από αυτό. Έχετε διάκριση στις δυσκολίες και τα ρίσκα της ζωής, αλλά και την αίσθηση ότι υπάρχει μια οργανωτική αρχή που ποτέ δεν μπορέσατε να κατανοήσετε πλήρως.
  Έχετε όμως την πεποίθηση ότι κλίνετε προς την κατεύθυνση της ασφάλειας. Τα καλά πράγματα όμως συμβαίνουν όταν κλίνετε προς το άγνωστο. Σίγουρα συμβαίνουν και άσχημα πράγματα. Αλλά ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί, θέλετε να πιστεύετε ότι ζείτε σε ένα δυναμικό σύμπαν και ότι υπάρχει νόημα και αποτελέσμα σε όλες τις ενέργειες. Εκτιμάτε την ελευθερία περισσότερο από ό, τι την βεβαιότητα.
  «Ο μόνος τρόπος για να γνωρίσετε τον πλούτο της ζωής είναι να παραδοθείτε στο άγνωστο."
  Απολαύστε το! Αυτή η φάση μπορεί να ακούγεται ήσυχη, αλλά συνήθως δεν μένετε σ'αυτή τη θλεση για πολύ. Αποτελεί μια σταθερή πρακτική. Αν κυλήσετε πάλι πίσω στο φόβο του άγνωστου, υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι υπάρχουν αόρατες δυνάμεις που σας καθοδηγούν με τρόπους που δεν μπορείτε να καταλάβετε μέχρι να κοιτάξετε πίσω.
  Είναι μια διαδικασία!
  Να έχετε υπόψη ότι το ταξίδι σας μέσα από αυτές τις πέντε φάσεις μπορεί να μην γίνουν με χρονική σειρά. Μπορείτε να κάνετε ένα βήμα εμπρός, και να μεταπηδήσετε από τη μια φάση στην άλλη, μόνο και μόνο για να διαπιστώσετε ότι υποχωρήσατε σε περιόδους απώλειας ή τραύματος.
  Η κάθε στιγμή της ζωής μας διαφέρει και υπάρχουν πολλά στάδια αβεβαιότητας είτε ετον επαγγελματικό ή αισθηματκό τομέα. Μην κρίνετε τον εαυτό σας με τα δεδομένα των άλλων. Δεν υπάρχει "σωστή" ή "λάθος" φάση. Αυτό που μετράει είναι η δική σας απόφαση και πρέπει να εμπιστεύεστε το δικό σας χρονοδιάγραμμα.
  Ακολουθώντας με τον δικό σας χρονοδιάγραμμα το ταξίδι σας, να θυμάστε ότι πρέπει να είστε ιδιαίτερα ευγενικός με τον εαυτό σας, και να έχετε πίστη ότι θα τα καταφέρετε.
  Ο φόβος δεν μπορεί να σας ακολουθεί στη ζωή. Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας κάθε στιγμή και χαρίστε στον εαυτό σας μια ριζική αλλαγή και στροφή στην ελευθερία.
  el.gr

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: 5 βήματα από το φόβο στην ελευθερία Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
  Scroll to Top