• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  30 Δεκ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 30 Δεκ 2017 - 6:17 μ.μ.

  Πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης, 4 πιθανές αιτίες και πώς να ανακουφιστείτε

  Ο πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης είναι ένα από τα πιο συχνά παράπονα της σημερινής εποχής.

  Η κακή στάση του σώματος, το να κοιμόσαστε λανθασμένα, ή ακόμη και μια παράξενη κίνηση είναι συχνά αυτά που οδηγούν στο αίσθημα καύσου χαμηλά στη σπονδυλική σας στήλη, που δεν μπορείτε να εξηγήσετε εύκολα.
  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η μυοσκελετική πάθηση, επηρεάζει τόσο νέους ανθρώπους όσο και μεγαλύτερης ηλικίας. Τόσο ανθρώπους που κάνουν καθιστική ζωή όσο και τους αθλητές, δεν κάνει διακρίσεις.
  Ξεχνάμε συχνά πόσο ευαίσθητη είναι αυτή η τέλεια κατασκευή που υποστηρίζει τη σπονδυλική μας στήλη. Αυτή η ομάδα σπονδύλων, δίσκων, νεύρων, συνδέσμων και αρθρώσεων που μαζί αποτελούν τον θεμελιώδη πυλώνα των κινήσεών μας, είναι εξαιρετικά πολύπλοκο μέρος του σώματός μας.
  Αν σας έχει χτυπήσει την πόρτα ο πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης, τότε σίγουρα ξέρετε για ποιο πράγμα μιλάμε.
  Ας μάθουμε για τις πιο κοινές αιτίες πρόκλησης αυτού του πόνου και πώς να τις καταπολεμήσουμε.
  ΠΌΝΟΣ ΣΤΟ ΚΆΤΩ ΜΈΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΆΤΗΣ: ΟΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΈΣ ΑΙΤΊΕΣ 1-ponos-sto-katw-meros-ths-plaths-plath.
  1. ΤΡΑΒΉΓΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΥΣ Φανταστείτε πως κάθεστε στο γραφείο σας και γυρνάτε απότομα, στρίβοντας την πλάτη και το στήθος σας.
  Το κάνετε τόσο απότομα που αισθάνεστε κατευθείαν ένα καυτό, οξύ πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης σας. Αργότερα, όταν σηκωθείτε, ο πόνος γίνεται τόσο έντονος που χτυπάει μέχρι κάτω στο πόδι σας και γύρω από τη μέση σας.
  Loading... Τα τραβήγματα στους μυς μπορούν να συμβούν όταν ξεκουράζεστε ή κινείστε έπειτα από μια απότομη κίνηση ή χτύπημα.
  Τα συμπτώματα μπορούν να περιλαμβάνουν οτιδήποτε από μυϊκούς σπασμούς έως πλήρη ανικανότητα κίνησης. Ένα τράβηγμα στον μυ μπορεί να επηρεάσει τους τένοντες και τους συνδέσμους της προσβεβλημένης από φλεγμονή περιοχής.
  ΠΏΣ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΎΣΕΤΕ ΈΝΑΝ ΤΡΑΒΗΓΜΈΝΟ ΜΥ
  • Όταν αισθανθείτε «τράβηγμα», βάλτε αμέσως πάγο. Αργότερα, κάντε εναλλαγές μεταξύ ζεστού και κρύου.
  • Ξεκουραστείτε για 24 ώρες. Μετά από αυτό το διάστημα, μπορείτε να ξεκινήσετε διαφορετικές ήπιες ασκήσεις για να ανακτήσετε την κινητικότητά σας.
  • Τα ζελέ και οι φυσικές θεραπείες με άρνικα είναι θαυμάσιες για τέτοιες περιπτώσεις, καθώς είναι τέλεια αντιφλεγμονώδη.
  2. ΠΡΌΠΤΩΣΗ Ή ΔΙΣΚΟΚΉΛΗ 2-ponos-sto-katw-meros-ths-plaths-spondy
  Οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι είναι μικροί σάκοι γεμάτοι υγρό, που δρουν ως «μαξιλάρια» μεταξύ των σπονδύλων, κάνοντας απαλότερες τις κινήσεις σας.
  Εάν έχετε πρόπτωση δίσκου εξαιτίας ενός χτυπήματος ή λάθος κίνησης, δεν θα νιώθετε μόνο πόνο αλλά και μυρμήγκιασμα, κράμπες, και θα έχετε ένα μικρό καρούμπαλο στην πλάτη σας. Ο πόνος θα γίνει πιο έντονος το πρωί.
  Οι ολισθαίνοντες δίσκοι είναι συχνοί στους αθλητές.
  ΠΏΣ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΎΣΕΤΕ ΜΊΑ ΔΙΣΚΟΚΉΛΗ Για να θεραπεύσετε μια δισκοκήλη, θα χρειαστείτε μια σωστή ιατρική διάγνωση, καθώς κάποιες φορές ο τραυματισμός μπορεί να είναι σοβαρός και να απαιτεί χειρουργική επέμβαση.
  Σε αυτή την περίπτωση, η αποθεραπεία και η βοήθεια ενός καλού φυσικοθεραπευτή είναι απαραίτητες.
  3. ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΌΣ ΑΠΌ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΌΜΕΝΗ ΠΊΕΣΗ 3-ponos-sto-katw-meros-ths-plaths-eylygi
  Η εργασία στην ίδια θέση ή η σκληρή φυσική εργασία που απαιτεί κίνηση της πλάτης, έχουν το τίμημά τους.
  Οποιοδήποτε μοτίβο επαναλαμβανόμενης κίνησης, όπως το να γυρνάτε το στέρνο σας στα δεξιά, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη συμπίεση ή τη φλεγμονή των δομών της σπονδυλικής στήλης.
  Στο τέλος, θα οδηγήσει σε εξουθενωτικό πόνο.
  ΠΏΣ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΎΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΎΣ ΑΠΌ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΌΜΕΝΗ ΠΊΕΣΗ Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για τη θεραπεία τέτοιων τραυματισμών. Αυτοί περιλαμβάνουν:
  • Μασάζ
  • Γιόγκα ή κολύμβηση
  • Διορθωτικές ζώνες ή ζώνες στήριξης της πλάτης
  • Το να προσέχετε τη στάση του σώματός σας
  4. ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΈΣ ΠΑΘΉΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΏΣΕΩΝ 4-ponos-sto-katw-meros-ths-plaths-ekfyli
  Όσο μεγαλώνετε, οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι σας γίνονται λεπτότεροι και οι αρθρώσεις σας συμπιέζονται.
  Οι χόνδροι χάνουν την ελαστικότητά τους, γίνονται άκαμπτοι, και τελικά ανοίγουν τον δρόμο στην οστεοαρθρίτιδα.
  Γενετικοί παράγοντες, παχυσαρκία ή παρελθοντικοί τραυματισμοί μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα την αργή πρόοδο της ασθένειας.
  ΠΏΣ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΎΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΈΣ ΑΣΘΈΝΕΙΕΣ Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, αρχικά, ότι αυτού του τύπου οι εκφυλιστικές ασθένειες δεν θεραπεύονται: δεν είναι αναστρέψιμες.
  Αυτό που μπορείτε να κάνετε, ωστόσο, είναι να θέσετε υπό έλεγχο τα συμπτώματα για να μειώσετε τον πόνο και κατ’ επέκταση να απολαύσετε καλύτερης ποιότητας ζωή.
  Ορίστε μερικές συμβουλές:
  • Παραμείνετε δραστήριοι. Η έλλειψη δραστηριότητας κάνει τις αρθρώσεις δύσκαμπτες, και η καθιστική στάση για μεγάλες χρονικές περιόδους συμπιέζει περισσότερο τους μεσοσπονδύλιους δίσκους. Πηγαίνετε για μία βόλτα ή κάντε καθημερινά γυμναστική. Υπάρχουν κάποιες καταπληκτικές ασκήσεις για να ανακουφιστείτε από τον πόνο στην πλάτη, όπως το «Τσι Κουνγκ». Αυτή είναι μια Κινέζικη άσκηση που συνδυάζει συγκεκριμένες φυσικές στάσεις με τεχνικές αναπνοής.
  • Να τρώτε αντιφλεγμονώδεις τροφές όπως εκείνες που είναι πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
  • Κάντε διατάσεις όταν ξυπνάτε κάθε πρωί.
  • Ρωτήστε τον γιατρό σας για το αν συμπληρώματα βιταμίνης D και μαγνησίου θα βοηθήσουν. Αυτά είναι πολύ καλά για την ενδυνάμωση των οστών και των αρθρώσεων σας.
  5-ponos-sto-katw-meros-ths-plaths-dialog
  Είναι οπωσδήποτε σημαντικό να θυμάστε ότι ο πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης χρήζει ιατρικής φροντίδας και σωστής παρακολούθησης.
  Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε όλων των ειδών τις θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων του διαλογισμού όπως και της φυσικής άσκησης. Εν τω μεταξύ, να θυμάστε να τρώτε πάντα καλά και να προσέχετε τη στάση του σώματός σας.
  Οτιδήποτε κάνετε για τη σπονδυλική σας στήλη σημαίνει καλύτερη υγεία και ευεξία.
  Πηγή

 • Κάντε like στον istioforo news



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης, 4 πιθανές αιτίες και πώς να ανακουφιστείτε Rating: 5 Reviewed By: istioforos news


  Scroll to Top