• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  3 Δεκ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 3 Δεκ 2017 - 6:30 μ.μ.

  Μυστήριο σημείωμα βρέθηκε σε άγαλμα του Χριστού από τον 18ο αιώνα

  Ένα μυστήριο σημείωμα ανακάλυψαν οι συντηρητές αγάλματος του Ιησού του 18ου αιώνα στην ισπανική πόλη Σοτίγιο ντε λα Ριμπέρα (Sotillio de la Ribera).
  Το σημείο βρέθηκε κρυμμένο στα οπίσθια του αγάλματος, το οποίο κανονικά βρίσκεται σε εκκλησία, στην πόλη που βρίσκεται περίπου 180χλμ από τη Μαδρίτη.
  Πρόκειται για ένα δισέλιδο σημείωμα γραμμένο στο χέρι και υπογεγραμμένο από έναν άνδρα ονόματι Χοακίν Μινγκέζ (Joaquin Minguez), ο οποίος την περίοδο κατασκευής του αγάλματος, το 1777, ήταν ο εφημέριος του καθεδρικού ναού.
  Το σημείωμα βρέθηκε στα οπίσθια του αγάλματος, όταν οι συντηρητές αφαίρεσαν τα ρούχα που κάλυπταν τον Μεσσία και στη συνέχεια δημοσίευσαν το βίντεο των εργασιών τους.
  Στο ιδιόχειρο σημείωμα υπήρχαν πληροφορίες για το άγαλμα, όπως το ποιος το κατασκεύασε και ότι είναι φτιαγμένο από ξύλο. Υπήρχαν επίσης αναφορές για την οικονομική, θρησκευτική, πολιτική και πολιτιστική ζωή της περιοχής την περίοδο εκείνη.
  «Το δημαρχείο είναι στη Μαδρίτη, υπάρχει ένα ταχυδρομείο και μία εφημερίδα για τα νέα. Υπάρχει και μία ανακριτική υπηρεσία, για την οποία δεν υπάρχουν λάθη κατά της Εκκλησίας του Θεού», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σημείωμα.
  Στις δύο σελίδες, που είναι γραμμένες μπρος – πίσω, υπάρχουν επίσης πληροφορίες για τις κοινές ασθένειες και τους αγαπημένους τρόπους διασκέδασης των ανθρώπων της εποχής.

  Σύμφωνα με ιστορικό που μίλησε στον ισπανικό Τύπο, ο ιερέας έκρυψε το μήνυμα μέσα στο άγαλμα με σκοπό να ανακαλυφθεί εκατοντάδες χρόνια αργότερα αφού το έγραψε και ήταν μία πράξη τύπου «χρονοκάψουλα».
  antennanews

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Μυστήριο σημείωμα βρέθηκε σε άγαλμα του Χριστού από τον 18ο αιώνα Rating: 5 Reviewed By: istioforos news

  Scroll to Top