• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  23 Νοε 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 23 Νοε 2017 - 6:00 μ.μ.

  Τσακαλώτος: Ο προϋπολογισμός δεν είναι δίκαιος -Θα έπρεπε και εμείς να τον καταψηφίσουμε


  Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής παραδέχτηκε ότι ο προϋπολογισμός που καταθέτει για συζήτηση και ψήφιση κυβέρνηση στην Ολομέλεια δεν είναι δίκαιος.
  Απευθυνόμενος στους βουλευτές αναρωτήθηκε:
  «Είναι δίκαιος ο προϋπολογισμός; Δίκαιος με απόλυτο τρόπο όχι δεν είναι. Είναι ένας προϋπολογισμός μέσα στις συγκεκριμένες συνθήκες. Είναι ένας προϋπολογισμός που ανοίγει το δρόμο να βγούμε από τα μνημόνια. Είναι τόσο δίκαιος όσο επιτρέπουν οι αντικειμενικές συνθήκες . Προσπαθούμε να τις αλλάξουμε και εντός και εκτός Ελλάδας».
  Ο κ. Τσακαλώτος άφησε να εννοηθεί ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκασμένοι από τα πράγματα να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό διότι η άλλη επιλογή θα ήταν να μην τον ψηφίσουν ούτε οι ίδιοι να προκηρυχθούν εκλογές και να έρθει στα πράγματα ένας κυβερνητικός συνασπισμός με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.
  «Θα μπορούσαμε να πούμε και μεις δεν είναι δίκαιος δεν τον ψηφίζουμε πάμε σε εκλογές να έρθει να κυβερνήσει ο συνασπισμός της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Δεν έχουμε επιλέξει όμως αυτόν τον δρόμο» είπε χαρακτηριστικά.
  Μάλιστα η αναφορά του αυτή από βουλευτές της Αντιπολίτευσης ερμηνεύτηκε ως έμμεση παραδοχή ότι όποτε γίνουν οι εκλογές θα τις κερδίσει η Νέα Δημοκρατία.
  Ο υπουργός οικονομικών απάντησε και στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση έχει επιβάλει υπερβολική φορολογία λέγοντας ότι η χώρα μας βρίσκεται στο μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών από πλευράς φορολογίας
  «Είμαστε λίγο πάνω από το μέσο όρο της Ευρώπης στη φορολογία. Υπάρχουν χώρες που έχουν πολύ περισσότερα φορολογικά βάρη» .
  Ο κ. Τσακαλώτος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι με βάση το πρόγραμμα της για την μείωση των δαπανών του κράτους θα προχωρήσει είτε σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων είτε σε οριζόντια μείωση μισθών
  «Τι μας προτείνετε να κάνουμε εσείς της ΝΔ; Λέει η ΝΔ ότι θα μείωνε τους μισθούς αντί να τους αύξανε. Κατά 1δις. Θα απολύσετε έναν στους δέκα δημόσιους υπαλλήλους ή θα κόψετε οριζόντια τους μισθούς 10%; Με βάση τις εξαγγελίες σας μόνο έτσι βγαίνουν. Πείτε μας λοιπόν απο που θα έρθουν οι οικονομίες που λέτε ότι θα κάνετε και θα μειώσετε τους φόρους».

  Απευθυνόμενος στον εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο κ. Τσακαλώτος έκανε άνοιγμα προς το ΠΑΣΟΚ να συνασπιστεί με το ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και να μην συντηρεί τα σενάρια κυβερνητικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία.
  «Αν όντως λέτε ότι πρέπει να μειωθούν τα πλεονάσματα που μας έχουν επιβληθεί , αν λέτε ότι πρέπει να μειώσουμε αυτούς τους στόχους να ενωθείτε με τον κορμό της σοσιαλδημοκρατίας μαζί μας . Απ´ τους 9 υποψήφιους σας μόνο ένας είπε ότι δεν πάει με τη ΝΔ και το κατάλαβε. Εμείς υποστηρίζουμε αλλαγές που αλλάζουν το μείγμα της πολιτικής . Βάζουμε τα θέματα στο Eurogroup»
  Ο κύριος Τσακαλώτος επέκρινε και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κριτική που άσκησε στον πρωθυπουργό επειδή πήγε στη Σουηδία εν μέσω εθνικού πένθους.
  «Λέτε τι κάνει ο πρωθυπουργός στη Σουηδία . Είναι τόσο άσχετο να πάει ο πρωθυπουργός μαζί με τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες για να συζητήσουν για τον κοινωνικό πυλώνα . Είναι δεύτερον αυτό; Τόση μικρή σημασία δίνετε εσείς στον κοινωνικό πυλώνα της Ευρώπης;»

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Τσακαλώτος: Ο προϋπολογισμός δεν είναι δίκαιος -Θα έπρεπε και εμείς να τον καταψηφίσουμε Rating: 5 Reviewed By: istioforos news


  Scroll to Top