• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  9 Νοε 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 9 Νοε 2017 - 6:07 π.μ.

  Θεοδωράκης: Να νικήσουμε τα σκουριασμένα μυαλά

  Από τα Χανιά από όπου και ξεκίνησε το Ποτάμι τον Μάρτιο του 2014 ο Σταύρος Θεοδωράκης έστειλε μήνυμα ενότητας και κάλεσμα σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως της κομματικής τους ταυτότητας να ψηφίσουν για την δημιουργία ενός προοδευτικού χώρου.
  «Ήρθε η ώρα να δείξουμε ότι ενωμένοι μπορούμε να στηρίξουμε τη χώρα η οποία βρίσκεται ακόμη σε αστάθεια», είπε μεταξύ άλλων.
  Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωράκης: «…τότε την ‘Ανοιξη του 2014 είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με το παλιό και να σπρώξουμε μπροστά νέους ανθρώπους, νέα μυαλά στη θέση των σκουριασμένων εγκεφάλων. Σήμερα λέω πως πρέπει να νικήσουμε τα σκουριασμένα μυαλά, να δώσουμε περισσότερο ζωτικό χώρο στους ανθρώπους που δημιουργούν, να σπρώξουμε μπροστά τις νεότερες γενιές και για τους λόγους αυτούς αποφάσισα να διεκδικήσω την ηγεσία της προοδευτικής παράταξης».
  Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη η κατάσταση της Ελλάδας δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί, ενώ η κυβέρνηση κυνηγώντας μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα αυξάνει συνεχώς τους φόρους αντί να μειώσει τις δαπάνες και τις σπατάλες. «Η πρόταση μας είναι λιτή και σύντομη. Να καταργηθούν όλες οι πολιτικές γραμματείες, τα υπουργεία να διοικούνται από τους γενικούς τους διευθυντές και όχι από κομματικούς εγκάθετους… να μη διαλυθεί η μεσαία τάξη και να αντιταχθούμε σε μία κυβέρνηση που δεν έχει κανένα σχέδιο για την νέα γενιά και κανένα σχέδιο για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας».
  Διεκδικώ την αρχηγία του νέου κόμματος για να κάνουμε ξανά μια μεγάλη προοδευτική παράταξη, είπε ο κ. Θεοδωράκης που επισήμανε ότι οι νέοι ακούνε για αριστερά και δεξιά και γυρίζουν την πλάτη. «Δεν τους ενδιαφέρει να προσδιορίζονται με βάση τις εμπειρίες των παππούδων τους. Οι νέοι θέλουν να συζητούν για λύσεις».
  Ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε όλους να ψηφίσουν την Κυριακή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Απευθύνομαι σε αυτούς που ποτέ δεν τους χαρίστηκε τίποτα σε αυτούς που ήταν πάντα εκεί… Τους καλώ να μην χάσουν αυτή την ευκαιρία. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να πάψουν να πανηγυρίζουν στο νησί της περηφάνιας. Πρέπει να ξαναγίνουμε ξανά παράδειγμα για την υπόλοιπη Ελλάδα γιατί όπως έλεγε ο Καζαντζάκης μόνο όταν φτάσει ο άνθρωπος στην άκρη του γκρεμού, βγάζει στην πλάτη του φτερούγες να πετάξει».
  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Θεοδωράκης: Να νικήσουμε τα σκουριασμένα μυαλά Rating: 5 Reviewed By: istioforos news


  Scroll to Top