• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  10 Νοε 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 10 Νοε 2017 - 8:45 μ.μ.

  Κρήτη: μαθητής Δ' δημοτικού με πρόβλημα αλκοολισμού


  Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση του μαθητή της Δ' τάξης δημοτικού σε σχολείο των Χανίων, καθώς αποτελεί το μικρότερο σε ηλικία περιστατικό με πρόβλημα χρήσης αλκοόλ, που τουλάχιστον έχει καταγραφεί στο ΚΕΘΕΑ Αριάδνη στα Χανιά. Το σχολείο του παιδιού απευθύνθηκε στο ΚΕΘΕΑ Αριάδνη για να ζητήσει βοήθεια, όταν διαπίστωσε ότι ο μικρός μαθητής έκανε χρήση αλκοόλ.

  Ο υπεύθυνος της Μονάδας Συμβουλευτικής Χανίων του «ΚΕΘΕΑ Αριάδνη» Γιώργος Γαβριλάκης αναφέρει:

  «Στην Κρήτη δυστυχώς, οι άνθρωποι μαθαίνουν από πολύ μικροί να κάνουν χρήση του αλκοόλ. Έχουμε περίπου 10πλάσιους θανάτους αλκοόλ (και δεν συμπεριλαμβάνω σε αυτούς τα τροχαία με μέθη) από ό,τι έχουμε από την ηρωίνη. Αν βάλουμε και τα τροχαία που φέτος στην Κρήτη ήταν πάρα πολλά, τότε το πρόβλημα γίνεται εκρηκτικό.

  Το πιο μικρό σε ηλικία περιστατικό που έχουμε καταγράψει είναι μαθητής τετάρτης δημοτικού. Ο μαθητής έκανε χρήση αλκοόλ και το σχολείο στο οποίο φοιτούσε απευθύνθηκε στο ΚΕΘΕΑ και ζήτησε βοήθεια. Αυτό είναι καταγεγραμμένο.

  Επειδή στην Κρήτη είναι σχεδόν θέμα πολιτισμικό, υπάρχει άρνηση να κατανοήσουν ότι η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ είναι πρόβλημα και δυστυχώς από τα στοιχεία που διατηρούμε διαπιστώνουμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στα Χανιά και πίνουν και οδηγούν μαζί. Από αυτούς που ρωτήσαμε περίπου το 60-70% και πίνει και οδηγεί, οι άλλοι που δεν οδηγούν ή δεν έχουν δίπλωμα (τους το έχει πάρει δηλαδή η τροχαία) ή δεν έχουν αυτοκίνητο γιατί το έχουν τρακάρει. Σε επίπεδο Χανίων αυτά τα στοιχεία.»


  Η αντιδήμαρχος Χανίων, Ελευθερία Αλιφιεράκη ανέφερε για την καμπάνια ενημέρωσης στα σχολεία που ετοιμάζει ο δήμος:

  «Στις μέρες μας και ειδικά στο νησί που ζούμε τέτοιες δράσεις είναι απαραίτητες. Είτε η συνήθεια, είτε τα έθιμα στο νησί, είτε ο τρόπος που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, έχουν μέρος της ευθύνης για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νέοι σήμερα. Ξεκινάμε μια δράση ενημέρωσης στα σχολεία, κυρίως σε λύκεια, προκειμένου με το φυλλάδιο που έχουμε δημιουργήσει "Αλήθειες και Μύθοι για το αλκοόλ" να αντιληφθούν τα παιδιά πόσο σοβαρό είναι το θέμα και το ότι το αλκοόλ δεν είναι "μαγκιά" αλλά ένας επικίνδυνος δρόμος...»

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Κρήτη: μαθητής Δ' δημοτικού με πρόβλημα αλκοολισμού Rating: 5 Reviewed By: istioforos news


  Scroll to Top