• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  27 Νοε 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 27 Νοε 2017 - 8:42 μ.μ.

  Άφαντος ο «ταμίας» Ζαράμπ: Μπήκε σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων με αντάλλαγμα το «κεφάλι» του Ρ.Τ.Ερντογάν;

  Στο κατακόρυφο αυξάνεται η αγωνία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λόγω της δίκης του Ρεζά Ζαράμπ, στη Νέα Υόρκη, η οποία αναβλήθηκε για τις 28 ή 29 Νοεμβρίου ενώ ο ίδιος παραμένει άφαντος και θεωρείται ότι «παζαρεύει» το «κεφάλι» του ίδιου του Ρ.Τ.Ερντογάν.
  Πρόκειται για τον επονομαζόμενο «ταμία» του Τούρκου προέδρου αλλά τελικά μόνο ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Halkbank, Μεμέτ Χακάν Ατίλα, ο οποίος δικάζεται με τον Ζαράμπ, θα αντιμετωπίσει τον δικαστή ως ο μοναδικός κατηγορούμενος στην υπόθεση.
  Ως αποδεικτικό στοιχείο θα χρησιμοποιηθεί ένα e-mail του 2014, μεταξύ Ζαράμπ και Ατίλα. Το γεγονός ότι ο Ζαράμπ δεν συμμετείχε στις διαδικασίες της προηγούμενης εβδομάδας και το ότι η υπερασπιστική γραμμή των δικηγόρων του Ατίλα, θα είναι ότι ο συγκατηγορούμενος Ζαράμπ, έκανε συμφωνία με τους κατηγόρους και μπήκε σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, αφήνει πολλά μέτωπα ανοιχτά για το που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο 34χρονος «ταμίας» του Ερντογάν, αλλά και το τι συμφωνία μπορεί να έχει κάνει.

  Εάν όντως έχει μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρύρων τότε αυτό θα έχει γίνει μόνο με την λογική ότι ο Ζαράμπ θα «δώσει» κάποιο πολύ υψηλά ιστάμενο πρόσωπο και αυτή την στιγμή οι Αμερικανοί θέλουν το «κεφάλι» του Ερντογάν.
  Στις 19 Μαρτίου 2016, ο Τουρκο-ιρανός επιχειρηματίας, και «ταμίας» της οικογένειας Ερντογάν, συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές, καθώς πήγαινε με την οικογένειά του στη Disney World. Ο λόγος; Σε κατηγορητήριο που υπεγράφη από τον δικηγόρο Πρίτ Μπαράρα, από τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, ο Ζαράμπ, φίλος σχεδόν με όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη των κυβερνήσεων Ερντογάν, με τους οποίους έχει κάνει μπίζνες (όπως και με την Εμινέ), και δύο συνεργάτες του (μεταξύ αυτών ο Ατίλα) κατηγορήθηκαν για παραβίαση των αμερικανικών και διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν, για τραπεζικές απάτες και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
  Αυτά τα κακουργήματα φέρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης τα 75 χρόνια και πιθανή καταδίκη, τουλάχιστον δεκαετιών.
  Αυτή τη στιγμή διεξάγεται η ακρόαση και επιλογή των ενόρκων, στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Έχουν προσέλθει πάνω από 200 άτομα, τα οποία θα «ξεσκαρταριστούν», ώστε να επιλεγούν οι 12 βασικοί ένορκοι.
  Στους υποψήφιους, θα δίνονται 40 δολάρια ανά ημέρα κατά τις διαδικασίες, οι οποίες θα διαρκέσουν περίπου 3 εβδομάδες. Οι ένορκοι θα παραμείνουν σε ένα ξενοδοχείο σε στενό κύκλο ασφαλείας κατά τη διάρκεια των ακροάσεων. Δεν θα είναι καν σε θέση να πουν στην οικογένειά τους σε ποια υπόθεση εμπλέκονται.
  Την ίδια ώρα οι δικηγόροι του Ατίλα, ήρθαν σε συμφωνία για τις 90 ερωτήσεις που θα απαντηθούν από τους υποψήφιους ενόρκους.
  Μία από αυτές αφορά τη σύζυγο του Ρεζά Ζαράμπ, Εμπρού Γκιουντές, για την οποία ο ένορκος ερωτάται αν τη γνωρίζει προσωπικά. Πρόσφατα δημοσιεύματα στα τουρκικά μέσα, όπως στη Hurriyet, ανέφεραν ίτι ο Ζαράμπ ξεκίνησε διαδικασίες διαζυγίου ενόσω βρίσκεται στις ΗΠΑ.

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Άφαντος ο «ταμίας» Ζαράμπ: Μπήκε σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων με αντάλλαγμα το «κεφάλι» του Ρ.Τ.Ερντογάν; Rating: 5 Reviewed By: istioforos news


  Scroll to Top