• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  28 Νοε 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 28 Νοε 2017 - 7:12 μ.μ.

  Η Δούρου ζητεί πρόσληψη για τα παιδιά των νεκρών της Μάνδρας

  Μια σειρά προτάσεις που περιλαμβάνει και την πρόσληψη στην Τ.Α των παιδιών των νεκρών από τις πλημμύρες στη Μάνδρα υπέβαλε η Ρένα Δούρου.

  Μια σειρά προτάσεις που περιλαμβάνουν και την πρόσληψη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση των παιδιών των θυμάτων από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική υπέβαλε η Ρένα Δούρου στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ζητάει να ισχύσει και γιαυτούς ότι ισχύει για τα θύματα της τρομοκρατίας.

  Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

  Βάση των προτάσεων η Περιφερειακή Αρχή θα προχωρήσει στη δέσμευση ποσού ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ στον Προϋπολογισμό της, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες σχετικές με τον ηλεκτροφωτισμό και την αποκατάσταση ζημιών περιουσιακών στοιχείων.

  Επίσης με τη λήψη σειράς μέτρων προστρέχει για την ανακούφιση των πληγέντων, τη στήριξη των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενώ προωθεί και ειδική ρύθμιση για τους συγγενείς των θυμάτων.


  Ενδεικτικά, η Περιφερειακή Αρχή ζητά:

  - Πρόβλεψη για συντάξεις χηρείας και πρόσληψη τέκνων των θυμάτων της τραγωδίας, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με επέκταση της ρύθμισης που αφορά στα θύματα τρομοκρατίας (ν. 1897/1990).

  - Έκτακτο επίδομα για εργαζόμενους σε κατεστραμμένες επιχειρήσεις της περιοχής.

  - Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, για κατοικίες και μαγαζιά που καταστράφηκαν έως ότου αυτά επανακαταστούν λειτουργικά, πέραν της αναστολής πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων.

  - Ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) όλων των παροχών ρεύματος των πληγεισών δημοτικών ενοτήτων και επιδότηση ρεύματος στις πληγείσες κατοικίες.

  - Αναστολή πληρωμών δανειακών υποχρεώσεων προς τραπεζικά ιδρύματα για το ίδιο διάστημα και για τις ίδιες περιπτώσεις και παύση κάθε διαδικασίας αναγκαστικού πλειστηριασμού.

  Σε θεσμικό επίπεδο, η Περιφερειακή Αρχή ζητά, μεταξύ άλλων:

  - Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την επιτάχυνση των διαδικασιών εκτέλεσης των αντιπλημμυρικών έργων.

  - Απομάκρυνση, εγκατάλειψη και κατά προτεραιότητα κατεδάφιση κτιρίων ή εγκαταστάσεων εντός ρεμάτων που χρησιμοποιούνται ή ανήκουν σε φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

  Προώθηση των αντιπλημμυρικών έργων αρμοδιότητας ΥΠΟΜΕΔΙ, όπως διευθέτηση ρέματος Εσχατιάς, διευθέτηση λεκάνης απορροής Ερασίνου, έργα διευθέτησης ρέματος Αγ. Γεωργίου Ανατ. Αττικής, έργο διευθέτησης χειμάρρου Αγ. Γεωργίου Θριασίου Πεδίου, έργο διευθέτησης ρέματος Αχαρνών – Καναπίτσα.

  Δούρου: αρνούμαστε το ρόλο κομπάρσου

  «Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και εγώ προσωπικά αρνούμαστε να περιοριστούμε στον σχολιασμό της τραγωδίας της Δυτικής Αττικής και να παίξουμε τον ρόλο των κομπάρσων ενός έργου που παίζεται δεκαετίες», υπογράμμισε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε δήλωση της, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

  Πηγή: thetoc

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Η Δούρου ζητεί πρόσληψη για τα παιδιά των νεκρών της Μάνδρας Rating: 5 Reviewed By: istioforos news

  Scroll to Top