• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  8 Νοε 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 8 Νοε 2017 - 6:50 μ.μ.

  Ν. Κοτζιάς για Τουρκία: «Αν σιγήσει η Διπλωματία δεν θα υπάρχει πλέον αντίλογος στις εκατέρωθεν ανεύθυνες φωνές»

  Την πάγια επιδίωξη της Αθήνας να μετατρέψει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις από αντιπαραθετικές σε συνεργατικές, με απαραίτητη προϋπόθεση τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και να κρατηθούν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με την τουρκική πλευρά, ώστε να στηθούν γέφυρες συνεργασίας, που ήταν και ο στόχος της τελευταίας επίσκεψής του στην Τουρκία, τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς απαντώντας με επιστολή του σε ερώτηση βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την τουρκική παρεμβατικότητα.
  Ο κ. Κοτζιάς αναφερόμενος αφενός την κλιμάκωση της έντασης και αφετέρου στα «σημάδια στασιμότητας του τελευταίου έτους στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», υπογραμμίζει τη μεγάλη σημασία που καθιστά «περισσότερο από ποτέ αναγκαία την ενεργοποίηση της Διπλωματίας ώστε να πέσουν οι τόνοι».

  «Διότι αν σιγήσει η Διπλωματία», προσθέτει χαρακτηριστικά, «δεν θα υπάρχει πλέον αντίλογος στις εκατέρωθεν ανεύθυνες φωνές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς το ενδεχόμενο ενός "ατυχήματος"».
  Προς επίρρωση της θέσης μάλιστα οτι οι επαφές και οι συνομιλίες με την τουρκική πλευρά επιδρούν θετικά στην αποκλιμάκωση της έντασης, επισημαίνει ότι «το χρονικό διάστημα αμέσως μετά την επίσκεψη μου στην Τουρκία, καταγράφηκε σαφής μείωση των τουρκικών παραβάσεων-παραβιάσεων».
  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Ν. Κοτζιάς για Τουρκία: «Αν σιγήσει η Διπλωματία δεν θα υπάρχει πλέον αντίλογος στις εκατέρωθεν ανεύθυνες φωνές» Rating: 5 Reviewed By: istioforos news

  Scroll to Top