• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  13 Νοε 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 13 Νοε 2017 - 10:11 μ.μ.

  Αλλαγές στις άδειες των κρατουμένων φέρνει ο Σωφρονιστικός Κώδικας -Τα νέα δεδομένα

  Επειτα από τον σάλο που προκλήθηκε με τη 48ωρη άδεια που πήρε ο Δημήτρης Κουφοντίνας την προηγούμενη εβδομάδα, τώρα ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας φέρνει αλλαγές στο ζήτημα των αδειών των κρατουμένων.
  Με τα έως τώρα δεδομένα, αν ο εισαγγελέας φυλακής είναι αρνητικής για τη χορήγηση άδειας σε κρατούμενο, τότε αυτή δεν εγκρίνεται. Δηλαδή, η μειοψηφία του εισαγγελικού λειτουργού σε κάθε περίπτωση αναστέλλει τη χορήγηση άδειας.
  Αυτό όμως αλλάζει με τον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα που είναι ήδη σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.
  Σε αυτόν περιλαμβάνεται διάταξη που προβλέπει την εξάλειψη του δικαιώματος του εισαγγελέα να οδηγεί, διά της μειοψηφίας του, πάντα σε αναστολή της χορήγησης άδειας.
  Πλέον, σύμφωνα με το ΑΠΕ, αν ο εισαγγελέας της φυλακής μειοψηφήσει στο συμβούλιο των φυλακών για τη χορήγηση της άδειας ενός κρατουμένου, για να ανασταλεί αυτή θα πρέπει ο εισαγγελέας να ασκήσει προσφυγή και να φέρει την υπόθεση προς κρίση στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Αλλαγές στις άδειες των κρατουμένων φέρνει ο Σωφρονιστικός Κώδικας -Τα νέα δεδομένα Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews


  Scroll to Top