• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  27 Νοε 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 27 Νοε 2017 - 5:15 μ.μ.

  Αλέξης Τσίπρας - Βουλή : Δεν έχουμε να κάνουμε με μεσάζοντα αλλά πληρεξούσιο

  Ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι είναι επιλογή του να παρίσταται στη συζήτηση και να απαντήσει.
  « Δεν πρόκειται πλέον να ανεχθώ καμά πρόκληση καμιά συκοφαντία και καμιά γραφικότητα είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη. Και για πολλοστή φορά του είπε «'Εχετε ξεπεράσει τα όρια του γραφικού».
  Κατηγόρησε τον αρχηγό της  ΝΔ ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε ισχυριστεί ότι το προγραμματισμένο του ταξίδι στην Γαλλία ήταν ένα ταξίδι αφορμή δικαιολογία για να μην παρίσταται στις μεγάλες αποκαλύψεις που δήθεν θα έκανε.
  « Εγώ ούτε κρύβομαι ούτε εκβιάζομαι...»  σημείωσε ο κ. Τσίπρας ενώ απάντησε στο καρφί του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης  για τα πούρα που φαίνονταν στο σποτ που κυκλοφόρησε το Μαξίμου την περασμένη εβδομάδα.
  «Εγώ δεν ξεσκονίζω το γραφείο μου. Εσείς να δω τι ξεσκόνισμα θα κάνετε.... για τα τηλεφωνικά κέντρα της Siemens για τα δάνεια του  Κήρυκα Χανίων. Για τα  Ε9 που δεν έχετε καταθέσει ακόμα. Μετακόμιση θα κάνετε αν έρθει τηλεοπτικό συνεργείο στο γραφείο σας. Εγώ δεν έχω να κρύψω τίποτα. ΄'Ηρθα εδώ να υπερασπιστώ την αλήθεια. 'Ηρθα να αποκαλύψω το βρώμικο παιχνίδι σας». ανέφερε ο πρωθυπουργός.
  Κατηγόρησε την ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη για γκεμπελισμό και αμετροέπεια.
  « Ενα μιντιακό λόμπι είναι που σας καθοδηγεί και σας δίνει γραμμή. Εκεί καταντήσατε την ΝΔ κύριε Μητσοτάκη»  είπε και σημείωσε « δεν είναι τυχαίο ότι στοχοποιείτε τον Καμμένο αλλά θέλετε να χτυπήσετε την κυβέρνηση».
  Υποστήριξε δε ότι στόχος της αντιπολίτευσης είναι η αποσταθεροποίηση της χώρας ώστε να μη πετύχει η κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
  « Βλέπετε ότι τελείωσε το παραμύθι , βλέπετε ότι η κυβέρνηση πετυχαίνει εκεί που εσείς αποτύχατε, ότι θα στηρίξει την κοινωνική πλειοψηφία. Βλέπετε ότι η κυβέρνηση όχι μόνο θα ολοκληρώσει την θητεία της αλλά θα κερδίσει και τις επόμενες  εκλογές» είπε ο κ. Τσίπρας.
  Και συνέχισε «Κρατηθείτε οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο- Οκτώβριο του 2019 αφού πρώτα θα έχουμε βγει από τα μνημόνια είπε .

  Οπως είπε ο κ. Τσίπρας  αυτό που δεν αντέχει ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι θα μένει εκτός εξουσίας και για άλλα χρόνια .

  « Ετσι νομίζετε ότι πέφτει η κυβέρνηση; από τους βαρώνους και τους εγκάθετους στην κρατική δομή;» ρώτησε ο πρωθυπουργός και επέμεινε πως η ΝΔ φέρνει στη Βουλή όσα στα Μέσα προαναγγέλονται.

  « Μιλήσατε για βούρκο και λάσπη όταν μιλήσατε για μένα... Δεν είναι ο δικός μας φυσικός χώρος...προσπαθείτε να τα καλύψετε όλα στο σκοτάδι. Είναι εδώ για να υπερασπιστώ το 'φως'»  ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

  Για την ουσία της υπόθεσης ο πρωθυπουργός κάλυψε πλήρως τον κ. Καμμένος λέγοντας ότι επιχείρησε να πουλήσει υλικό που ο ελληνικός στρατός δεν χρειαζόταν στο υψηλότερο δυνατό τίμημα.

  « Δεν έχουμε να κάνουμε με μεσάζοντα αλλά από εξουσιοδοτημένο από τη Σαουδική Αραβία» είπε ο κ. Τσίπρας και επανέλαβε αρκετά διακριτικά τον ισχυρισμό του Π. Καμμένου ότι στην ΝΔ «γνωρίζουν εδώ και 40 χρόνια τον κ. Παπαδόπουλο».

  Σε ότι αφορά στον Βασίλη Παπαδόπουλο ο κ. Τσίπρας παρέθεσε ημερομηνίες και διαδικασίες « Ο κ. Παπαδόπουλος ήρθε τον Μάιο του 2016 και παρουσίασε την εξουσιοδότηση που κατείχε από τον διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Αμυνας της Σαουδικής Αραβίας. Η ελληνική πλευρά έσπευσε να διαπιστώσει την γνησιότητά της. Ζήτησε από τον στρατιωτικό ακόλουθο της χώρας να προβεί στις προβλεπόμενες επίσημες ερωτήσεις. Τον Σεπτέμβριο του 2016 υπάρχει επίσημο αίτημα προς το υπουργείο Αμυνας της Σ. Αραβίας για την επικύρωση της γνησιότητας εξουσιοδότησης. Τον Σεπτέμβριο του 2016 υπήρξε απάντηση από την Σ. Αραβία ότι το έγγραφο αυτό είναι αυθεντικό. Στις 17/11/2016 επίσημο πιστοποιητικό προς χρήση από τον διευθυντή της επιτροπής εξοπλισμών ότι είναι αυθεντική η εξουσιοδότηση».

  Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι τα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση και έφτασαν  μέχρι τη Βουλή προήλθαν από χρηματισμό κάποιων στελεχών της δημόσιας διοίκησης. Μίλησε μάλιστα για «ύστατη αθλιότητα» και «μέγιστη μορφή κομματικοποίησης».

  Προκάλεσε επίσης τον κ. Λοβέρδο για τον οποίο θύμισε ότι ήταν υφυπουργός  « να μας φέρει τα πρακτικά του ΚΥΣΕΑ όταν ο κ. Σημίτης τα υπέγραφε ενώ οι μίζες έπεφταν και σφύριζαν γύρω του σαν το χαλάζι».

  «Δεν έχουμε να κάνουμε με μεσάζοντα αλλά πληρεξούσιο» διαβεβαίωσε ο κ. Τσίπρα.

  Ο Τζ. Σφακιανάκης και ο πρέσβης στο Ριάντ

  Ο πρωθυπουργός επικαλούμενος τα απόρρητα της επικοινωνίας του ΥΠΕΞ με τον πρέσβη στο Ριάντ υποστήριξε πως πίσω από τις ενστάσεις για τη διαδικασία και τον κ.Β. Παπαδόπουλο δεν ήταν κάποιος από τους «πρίγκιπες ή τα πριγκιπόπουλα» της Σαουδικής Αραβίας αλλά έναν έλληνα.

  « Εσείς στηρίζετε την επιχειρηματολογία σας στην θέση του πρεσβευτή στο Ριάντ. Ανέτρεξα στα τηλεγραφήματα,και θα δώσω τη δυνατότητα στους πολιτικούς αρχηγούς σας να τα δουν, ο κ. πρέσβης στο Ριάντ τέσσερις μέρες μετά  έστειλε τηλεγράφημα που μεταξύ άλλων λέει " υπάρχει μια αξιόπιστη πηγή που πρόσκειται κοντά στον υπουργό ότι θα έπρεπε να έρθει ο ίδιος στην Ελλάδα για να γίνει η αγορά του υλικού σε καλύτερη τιμή. Και κατέληγε ότι εφόσον η ελληνική πλευρά συμφωνεί αυτός ο σύνδεσμος θα μπορούσε να έρθει το συντομότερο στην Αθήνα"».

  Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ορθώς ο κ. Καμμένος συνέχισε την διαδικασία όχι με τον τρόπο που υπέδειξε ο «νέος ενδιάμεσος» αλλά με αυτή που ήταν ήδη σε εξέλιξη.
  Σύμφωνα με το χρονικό που παρέθεσε ο κ. Τσίπρας ο ΥΠΕΞ ζήτησε εξηγήσεις από τον πρέσβη του Ριάντ για την « αξιόπιστη πηγή» και εκείνος του είχε απαντήσει ότι η πηγή αυτή ήταν κοντά στο υπουργικό συμβούλιο της Σαουδικής Αραβίας. Ο κ. Κοτζιάς σύμφωνα με την εξιστόρηση του κ. Τσίπρα κάλεσε τον πρέσβη στην Αθήνα και τον ρώτησε για την πηγή των πληροφοριών του....Και εν συνεχεία  ο πρέσβης σε τηλεγράφημα ειδικού χειρισμού απάντησε στον ΥΠΕΞ  «η αρχική πληροφορία περί ενδιαφέροντος σαουδαραβικής πλευράς μου περιήλθαν από το ίδιο πρόσωπο...».
  « Θα υπέθετε κανείς πως θα ήταν  κάποιος πρίγκιπας ή κάποιο πριγκιπόπουλο» ανέφερε ο πρωθυπουργός ρίχνοντας στο τραπέζι  το όνομα που ο πρέσβης αποκαλύπτει στο τηλεγράφημα του: Τζον  Σφακιανάκης.

  « Το μόνο που κατάφερα να βρω εγώ είναι ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν σύμβουλος αποκρατικοποίησων επί Παπακωνσταντίνου» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

  Κάλεσε την ΝΔ να ζητήσει συγνώμη από τον Υπουργό Αμυνας  και ότι  κάνει κακό στην χώρα.« Αμφισβητείτε το κύρος της πατρίδας μας. Κάνετε κακό στη χώρα με την συμπεριφορά σας» είπε στον κ. Μητσοτάκη.

  «Με τις φούσκες και αντιπερισπασμό προσπαθείτε να ξεφύγετε από όσα σας πονάει, την διαφθορά τα Paradise Papers... Εγώ απάντησα σε όλα. Δεν είπα μόνο όσα νομίζετε ότι είναι η μπάλα στην εξέδρα  » είπε ο πρωθυπουργός και προανήγγειλε ότι θα ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της φοροδιαφυγής και τα 500 εκα. ευρώ που όπως είπε έφυγαν από τη χώρα και προκάλεσαν την κρίση.

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Αλέξης Τσίπρας - Βουλή : Δεν έχουμε να κάνουμε με μεσάζοντα αλλά πληρεξούσιο Rating: 5 Reviewed By: istioforos news


  Scroll to Top