• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  11 Νοε 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 11 Νοε 2017 - 3:24 μ.μ.

  Την Δευτέρα η πρώτη συνέντευξη για την επιλογή νέων γενικών διευθυντών στο Δημόσιο

  Τη Δευτέρα θα διεξαχθεί η πρώτη συνέντευξη ενώπιον του Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων για την επιλογή γενικού διευθυντή οικονομικού του υπουργείου, σύμφωνα με την «Καθημερινή», με τους πέντε καλύτερους -σύμφωνα με τα τυπικά προσόντα και την προϋπηρεσία τους- έχουν κληθεί από το ειδικό συμβούλιο το οποίο θα αποφανθεί για τον νέο γενικό διευθυντή.

  Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η συγκεκριμένη θέση είχε προκηρυχθεί πριν από το καλοκαίρι μαζί με άλλες 19, οι οποίες επίσης αναμένεται να πληρωθούν άμεσα, ενώ καθ’ οδόν βρίσκονται προκηρύξεις για συνολικά 70 γενικούς διευθυντές σε όλα τα υπουργεία.

  Η εφαρμογή του νέου συστήματος προϊσταμένων βρίσκεται μεταξύ των προαπαιτουμένων του μνημονίου. Μάλιστα, κατά την πρόσφατη συνάντηση με τους επικεφαλής του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης οι εκπρόσωποι των δανειστών εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στην εκκίνησή του.


  Ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, όλες οι θέσεις γενικών διευθυντών θα προκηρυχθούν εντός του Νοεμβρίου.

  Βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων, τον Ιανουάριο του 2018 θα πρέπει να εκδοθεί πρόσκληση για τους διευθυντές τμημάτων και η τοποθέτησή τους θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2018, ενώ οι προϊστάμενοι των τμημάτων θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους μέχρι τον Απρίλιο του ίδιου έτους. Σημειωτέον ότι, βάσει του νέου συστήματος, μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι, ανεξαρτήτως του πού υπηρετούν, να διεκδικήσουν τις συγκεκριμένες θέσεις.

  Παράλληλα με τους γενικούς διευθυντές, εντός του Νοεμβρίου θα προκηρυχθούν και οι θέσεις για τους συνολικά 72 νέους διοικητικούς γραμματείς οι οποίοι θα επιλεγούν από το μητρώο στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης. Και αυτή η διαδικασία ξεκινάει με καθυστέρηση καθώς οι προκηρύξεις θα έπρεπε να έχουν εκδοθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Επί του παρόντος, το μητρώο έχει δεχθεί 1.700 αιτήσεις, ενώ περίπου 2.000 βρίσκονται σε αναμονή.


  Η επιλογή των νέων γραμματέων και των λοιπών επιτελικών στελεχών του Δημοσίου θα γίνεται έπειτα από εισήγηση του Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Διοικήσεων (ΕΣΕΔ). Πρόκειται για ανεξάρτητο όργανο το οποίο θα αξιολογεί τα προσόντα των υποψηφίων και θα καλεί σε δομημένη συνέντευξη τους δέκα επικρατέστερους για κάθε θέση. Εν συνεχεία, θα εισηγείται στον αρμόδιο υπουργό τους τρεις επικρατέστερους. Στη διαδικασία θα μπορούν να συμμετάσχουν και ιδιώτες, ενώ ο διορισμός των νέων γραμματέων και των λοιπών επιτελικών στελεχών του Δημοσίου θα ολοκληρώνεται με απόφαση του αρμόδιου υπουργού, ο οποίος θα πρέπει υποχρεωτικά να επιλέξει έναν εκ των τριών επικρατέστερων υποψηφίων

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Την Δευτέρα η πρώτη συνέντευξη για την επιλογή νέων γενικών διευθυντών στο Δημόσιο Rating: 5 Reviewed By: istioforos news


  Scroll to Top