• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  10 Νοε 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 10 Νοε 2017 - 3:21 μ.μ.

  Συνάντηση Μητσοτάκη-Ιδιοκτητών ακινήτων: Τι είπαν για ΕΝΦΙΑ, μεταβιβάσεις

  Σε τρία βασικά ζητήματα συμφώνησαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ακινήτων σε συνάντηση που είχαν σήμερα.
  Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ συμφώνησαν σε τρία βασικά ζητήματα:
  * Το πολύ μεγάλο ύψος του ΕΝΦΙΑ σήμερα.
  * Την ανάγκη απλοποίησης της διαδικασίας μεταβίβασης ακινήτων.
  * Τα φορολογικά κίνητρα αναβάθμισης και ανακαίνισης των κτιριακών υποδομών της χώρας ώστε να πάρει μπροστά η κατασκευαστική αγορά.
  Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια, έκπτωση 40%-50% για εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και απλοποίηση των μεταβιβάσεων ακινήτων που έχει εξαγγείλει η Νέα Δημοκρατία βρίσκει σύμφωνους τους ιδιοκτήτες ακινήτων.
  Πιο συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι της ΠΟΜΙΔΑ υπογράμμισαν ότι η Ομοσπονδία επικροτεί τις ακόλουθες προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας:
  • Μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια (20% τον πρώτο και 10% το δεύτερο χρόνο). Αυτή η κίνηση θα φέρει το φόρο ακίνητης περιουσίας στο 1% του Α.Ε.Π. περίπου, δηλαδή κοντά στο μέσο όρο των αναπτυγμένων οικονομιών της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ.
  • Έκπτωση 40 - 50% για εργασίες ενεργειακής/λειτουργικής αναβάθμισης. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει εξαγγείλει το μέτρο αυτό (82η Δ.Ε.Θ.) σε όλες τις εργασίες που αφορούν την πλήρη ενεργειακή και λειτουργική/αισθητική ανακαίνιση των υφιστάμενων ακινήτων με σαφή στόχευση τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την ενίσχυση των επενδύσεων στην αγορά κατοικίας. Αυτό θα γίνεται με χορήγηση έκπτωσης φόρου (tax credit) – κατόπιν καταβολής όλων των νόμιμων παραστατικών από τον ιδιοκτήτη – η οποία θα αποσβένεται με οποιαδήποτε φορολογική υποχρέωση, συμπεριλαμβανομένου του ΕΝΦΙΑ, του δικαιούχου στα τρία επόμενα έτη.
  • Απλοποίηση των μεταβιβάσεων και μείωση των δικαιολογητικών για τη μεταβίβαση ακινήτων.
  Υπολογίζεται ότι, σε πρώτη φάση, τα 23 δικαιολογητικά που απαιτούνται θα περιοριστούν κατά ένα τρίτο.

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Συνάντηση Μητσοτάκη-Ιδιοκτητών ακινήτων: Τι είπαν για ΕΝΦΙΑ, μεταβιβάσεις Rating: 5 Reviewed By: istioforos news

  Scroll to Top