• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  29 Νοε 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 29 Νοε 2017 - 5:20 μ.μ.

  Ολοκληρώθηκε η ανέλκυση του «Αγ. Ζώνη ΙΙ» -Εως τις 3 Δεκεμβρίου θα έχουν καθαρίσει οι ακτές

  Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανέλκυσης του «Αγ. Ζώνη ΙΙ», του δεξαμενόπλοιου που ναυάγησε τα ξημερώματα της 10ης Σεπτεμβρίου, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό.
  Το πλοίο θα ρυμουλκηθεί εντός της ημέρας στα ναυπηγεία στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες βύθισής του. Θα το συνοδεύουν απορρυπαντικά σκάφη, ρυμουλκά και πλωτά του λιμενικού, ενώ στο σημείο που θα μεταφερθεί θα τοποθετηθεί προληπτικά πλωτό φράγμα.
  Το δεξαμενόπλοιο θα φυλάσσεται επί 24ωρου βάσεως, ενώ η πραγματογνωμοσύνη και όλες οι επιθεωρήσεις είναι υπό την εποπτεία της πέμπτης ανακρίτριας Πειραιά.
  Σε ό,τι αφορά τον καθαρισμών των ακτών που επλήγησαν, η σχετική επιχείρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 3 Δεκεμβρίου, όταν θα παραδοθεί η τελευταία περιοχή, το «Θεατράκι», όπου συνεχίζεται η απορρύπανση, σύμφωνα με τον Νεκτάριο Σαντορινιό.
  «Ουσιαστικά, πλέον, παύει να υπάρχει η γενεσιουργός αιτία που ούτως η άλλως παράγει ρύπανση όσο το συγκεκριμένο πλοίο μένει εκεί πέρα» δήλωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας στο ΑΠΕ, αναφερόμενος στην ανέλκυση του δεξαμενόπλοιου. Πρόσθεσε ότι μέσα στον Δεκέμβριο αναμένονται τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΕΛΚΕΘΕ για τον βυθό και τους έμβιους οργανισμούς στις θαλάσσιες περιοχές που επλήγησαν από τη ρύπανση.

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Ολοκληρώθηκε η ανέλκυση του «Αγ. Ζώνη ΙΙ» -Εως τις 3 Δεκεμβρίου θα έχουν καθαρίσει οι ακτές Rating: 5 Reviewed By: istioforos news


  Scroll to Top