• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  8 Νοε 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 8 Νοε 2017 - 8:30 μ.μ.

  «Ναι» από Ευ. Τσακαλώτο σε πλειστηριασμούς ακινήτων αξίας 300.000 ευρώ - «Καμπανάκι» για νέα ανακεφαλαιοποίηση

  Λίγο περισσότερο από 5 ώρες διήρκησε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αμέσως μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, όπως είχε δημοσιεύσει το newpost.gr, ακολούθησε η εισήγηση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας από τη Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

  Στο πεδίο της οικονομίας ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρέμβαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός τόνισε την αναγκαιότητα να προχωρήσει το σχέδιο μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, χτυπώντας το καμπανάκι της ανακεφαλαιοποίησης θυμίζοντας ότι τα στρες τεστ των τραπεζών είναι στις 5 Φεβρουαρίου και πρέπει μέχρι τότε να έχει σημειωθεί βελτίωση.

  Φέρεται να υπερασπίστηκε τη συμφωνία για πλειστηριασμούς με όριο της εμπορικής αξίας στις 300.000 ευρώ και προειδοποίησε μάλιστα ότι πρέπει να προχωρήσει το σχέδιο μείωσης, συνδέοντας το εμμέσως με την υγεία του τραπεζικού συστήματος.

  «Γκρίνια» από βουλευτές

  Το λόγο πήραν στη συνέχεια οι βουλευτές οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσαν στο σώμα τα πάγια ζητήματα που τους απασχολούν, αλλά και θέματα τη επικαιρότητας. Στο στόχαστρο μπήκαν για άλλη μια φορά οι υπουργοί, οι γενικοί γραμματείς, οι «κομμένες γραμμές» και η δυσλειουργία στις σχέσεις που υπάρχει μαζί τους, η ενίσχυση της αστυνομίας όσον αφορά τον εξοπλισμό που πρέπει να προμηθευτεί μετά τα τελευταία επεισόδια και η δίκαιη κατανομή του μερίσματος. Για το μέρισμα ακούστηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για ενίσχυση των άνεργων και των χαμηλοσυνταξιούχων.

  Οι βουλευτές ζήτησαν από την κυβέρνηση να γίνουν πιο γρήγορα τα βήματα για την υλοποίηση του έργου της, ενώ επισημάνθηκε πως έμφαση πρέπει να δοθεί στη μάχη της καθημερινότητας. Επί τάπητος μπήκαν και θέματα αναβάθμισης και λειτουργίας των ΕΠΕΚΕ.

  Οι βουλευτές των ορεινών περιοχών αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας των υψηλών τιμών στο πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ το προσφυγικό και η ασφυκτική κατάσταση στα νησιά υποδοχής τέθηκε από τους βουλευτές του Αιγαίου. Στο ζήτημα φέρεται να αναφέρθηκε και ο Νίκος Φίλης, ο οποίος στην παρέμβασή του επεσήμανε πως πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επανασύνδεσης των οικογενειών. Επανάλαβε την πάγια θέση του πως δεν πρέπει να γίνεται λόγος για έξοδο από τα μνημόνια.

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: «Ναι» από Ευ. Τσακαλώτο σε πλειστηριασμούς ακινήτων αξίας 300.000 ευρώ - «Καμπανάκι» για νέα ανακεφαλαιοποίηση Rating: 5 Reviewed By: istioforos news


  Scroll to Top