• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  29 Νοε 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 29 Νοε 2017 - 6:54 μ.μ.

  Η αυτοματοποίηση θα απειλύει τον εργαζόμενο κόσμο και θα συνεχίσει μέχρι το 2030

  Μεγάλες αλλαγές πρέπει να κάνει η κυβέρνηση προκειμένου οι κοινωνίες να παραμείνουν ασφαλείς και ενωμένες μετά το μεγάλο κύμα απολύσεων που υπήρξε. Νέα μελέτη του ινστιτούτου McKinsey αναλύει το μέλλον των ΗΠΑ της εργασιακής κατάστασης αλλά και το τι πρέπει να συμβεί.


  Το μέλλον της αυτοματοποίησης διαγράφεται λαμπρό στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες μέσα στην επόμενη δεκαετία, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για τις προκλήσεις που πρόκειται να δημιουργήσει η εξάπλωσή της ανά τον κόσμο, υπογραμμίζει νέα μελέτη του ινστιτούτου McKinsey.
  Σύμφωνα με τη μελέτη της εταιρείας, την επόμενη δεκαετία και μέχρι το 2030 θα χρειαστούν δραστικές κυβερνητικές παρεμβάσεις προκειμένου οι κοινωνίες να παραμείνουν ασφαλείς και ενωμένες, μετά τα αλλεπάλληλα κύματα απολύσεων που πρόκειται αναπόφευκτα να προκαλέσει η αυτοματοποίηση των βιομηχανικών συστημάτων.
  Περίπου 800 εκατομμύρια άνθρωποι σε παγκόσμιο επίπεδο (συμπεριλαμβανομένου του 1/3 του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ και της Γερμανίας) πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους μέσα στα επόμενα 13 χρόνια, υπογραμμίζει η μελέτη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι περισσότερες χώρες θα καταφέρουν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας ώστε να αντικαταστήσουν εκείνες που θα «εξαλείψει» η αυτοματοποίηση.
  Μέχρι να συμβεί αυτό όμως, τα άτομα που θα οδηγηθούν εκτός αγοράς εργασίας θα χρειαστούν σημαντική οικονομική βοήθεια αλλά και προγράμματα καταρτισης που θα τους προσφέρουν τις απαιτούμενες νέες γνώσεις ώστε να αλλάξουν κλάδο απασχόλησης.
  Σε αυτό το δύσκολο μεταβατικό διάστημα, οι μισθοί πρόκειται να μειωθούν δραματικά. «Η πρόκληση με την οποία θα βρεθούν αντιμέτωπες οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο είναι συγκρίσιμη με το σχέδιο Μάρσαλ», επισημαίνει ο Michael Chui, συγγραφέας της μελέτης του ινστιτούτου McKinsey.

  Με βάση τα πορίσματα της έρευνας που διεξήγαγε επί οχτώ μήνες το think tank, σχεδόν το 50% των ανθρώπων που θα χάσουν τη δουλειά τους (375 εκατομμύρια πολίτες, δηλ. το 14% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού) θα πρέπει να βρουν τελείως διαφορετικό επάγγελμα, αφού το παλιό τους είτε θα εξαλειφθεί τελείως ή θα χρειάζεται πολύ λιγότερους εργαζόμενους.
  Φυσικά η χώρα που θα επηρεαστεί πιο πολύ από την αυτοματοποίηση είναι η Κίνα, όπου 100 εκατομμύρια εργαζόμενοι (12% του εργατικού δυναμικού της χώρας) αναμένεται να αλλάξουν επάγγελμα μέχρι το 2030.

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Η αυτοματοποίηση θα απειλύει τον εργαζόμενο κόσμο και θα συνεχίσει μέχρι το 2030 Rating: 5 Reviewed By: istioforos news


  Scroll to Top