• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  8 Οκτ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 8 Οκτ 2017 - 11:00 π.μ.

  Deutsche Welle: Το Βερολίνο δε θα δέχεται πλέον μετανάστες από την Ελλάδα


  Συνολικά 4.950, μετανάστες έλαβαν την έγκριση της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) για να έρθουν στη Γερμανία όμως παραμένουν ακόμα στην Ελλάδα… 
  Με μεγάλες καθυστερήσεις προχωρά η διαδικασία επανένωσης, σύρων προσφύγων στη Γερμανία με μέλη των οικογενειών τους που βρίσκονται «αποκλεισμένες» στην Ελλάδα.
  Μέχρι σήμερα όμως μόλις 322 άτομα, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 6,5%, πέρασαν τα γερμανικά σύνορα, γράφει η γερμανική εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung επικαλούμενη απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης σε σχετική επερώτηση του κόμματος Η Αριστερά. Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών οι καθυστερήσεις οφείλονται στο δύσκολο και πολύπλοκο έργο συντονισμού στην Ελλάδα, αλλά και στις περιορισμένες δυνατότητες φιλοξενίας προσφύγων σε γερμανικά κέντρα υποδοχής.
  Να «καθυστερήσει προσωρινά» η διαδικασία είχε ζητήσει ο γερμανός υπ. Εσωτερικών 
  Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και καιρό. Από επιστολή του έλληνα υπουργού Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα από το Μάιο, προκύπτει ότι ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ είχε ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να «καθυστερήσει προσωρινά» τη διαδικασία.
  Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα τα δύο τρίτα των εν λόγω προσφύγων που ζουν στην Ελλάδα είναι Σύριοι, ενώ οι υπόλοιποι είναι Αφγανοί και Ιρακινοί. Σε ποσοστό 60% πρόκειται για παιδιά. Ας σημειωθεί ότι ο Κανονισμός του Δουβλίνου προβλέπει επανένωση οικογενειών εντός εξαμήνου όταν μέλη μιας οικογένειας βρίσκονται μοιρασμένες σε δύο χώρες-μέλη της ΕΕ.
  Η ειδική σε ζητήματα εσωτερικής πολιτικής της Αριστεράς στην γερμανική βουλή Ούλα Γέλπκε ζητά από τις γερμανικές αρχές να «σταματήσουν τα κόλπα και τον παράνομο περιορισμό της επανένωσης οικογενειών». Θα πρέπει να δοθεί στους εν λόγω πρόσφυγες δυνατότητα να μεταβούν με δική τους πρωτοβουλία από την Ελλάδα στη Γερμανία, μιας και όπως τονίζει η γερμανίδα βουλευτής, ο Κανονισμός του Δουβλίνου τους εγγυάται μια όσο το δυνατόν ταχύτερη επανένωση οικογενειών.
  Πηγή: Deutsche Welle

 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Deutsche Welle: Το Βερολίνο δε θα δέχεται πλέον μετανάστες από την Ελλάδα Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews


  Scroll to Top