• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  26 Οκτ 2017
  - Δημοσιεύτηκε, 26 Οκτ 2017 - 8:15 π.μ.

  Μετατάξεις και αποσπάσεις στο Δημόσιο μπαίνουν στην τελική φάση από τη Δευτέρα

  Συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η οποία θα εξετάσει και θα εγκρίνει τα αιτήματα (909 στον αριθμό) που υπέβαλαν διάφοροι φορείς του Δημοσίου, ζητώντας την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων με μετατάξεις ή αποσπάσεις υπαλλήλων ίδιων τυπικών προσόντων και ειδικοτήτων από πλεονάζοντες Οργανισμούς.

  Όσες από τις ζητούμενες, προς κάλυψη, θέσεις εγκριθούν από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, θα αναρτηθούν εντός ολίγων ημερών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ανοίξει στην ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης ώστε οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για μετάταξη ή απόσπαση, οι οποίες αναμένονται να πραγματοποιηθούν από τις αρχές του 2018.

  Εάν για την ίδια θέση υπάρχουν περισσότεροι του ενός υποψήφιοι θα ληφθούν υπόψιν και οι εκθέσεις αξιολόγησης από τις επιτροπές υποδοχής του φορέα, που θα εξετάσει τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων. Όσοι τελικώς μεταταγούν θα καταλάβουν κενή η συνιστώμενη οργανική θέση, στον ίδιο ή ανώτερο βαθμό, συνεχίζοντας να λαμβάνουν και τυχόν μισθολογική προσωπική διαφορά που είχαν στον φορέα που εργάζονταν.

  Αναφορικά με τη διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού του Δημοσίου που ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα, τα στοιχεία που συγκεντρώνει από τις υπηρεσίες το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης δείχνουν ικανοποιητική συμμετοχή προϊσταμένων και υπαλλήλων. Παρά τη σφοδρή αντίθεση της ΑΔΕΔΥ εκθέσεις αξιολόγησης υπέβαλε το 85% των προϊσταμένων και το 70% των υπαλλήλων (τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα Νοσοκομεία και στο Υπουργείο Εργασίας).

  Παράλληλα προχωρεί, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, η εφαρμογή του νόμου για τις θέσεις γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ. Προχθές το ΑΣΕΠ εξέδωσε τα προσωρινά αποτελέσματα για 11 γενικούς διευθυντές διοικητικού/οικονομικού ισάριθμων Υπουργείων, ενώ ακολουθεί η έκδοση ξεχωριστών προκηρύξεων ανά υπουργείο για τομεακούς γενικούς διευθυντές, περίπου 70. Μετά την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας θα ακολουθήσουν οι κρίσεις για διευθυντές και τμηματάρχες, που θα γίνουν υπό την επίβλεψη των προϊσταμένων τους.

  Τέλος θετικά είναι τα μηνύματα από τις επαφές που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, ενώ για σήμερα έχει προγραμματιστεί συνάντηση της Όλγας Γεροβασίλη με τους επικεφαλής του κουαρτέτου. Οι θεσμοί έχουν δώσει το «οκ» για την αξιολόγηση και την κινητικότητα, ενώ για την υπέρβαση φέτος κατά 232 συμβασιούχους του πλαφόν των 47.000 που μισθοδοτούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό (δεν περιλαμβάνονται συμβασιούχοι που εργάζονται στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, συμβασιούχοι που πληρώνονται μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και αυτοί σε Δήμους που πληρώνονται από τα ανταποδοτικά τέλη) φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα από πλευράς θεσμών.


 • Κάντε like στον istioforo news  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Μετατάξεις και αποσπάσεις στο Δημόσιο μπαίνουν στην τελική φάση από τη Δευτέρα Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews


  Scroll to Top